1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BİRİ CEZAEVİNE DİĞERİ SERBEST!
BİRİ CEZAEVİNE DİĞERİ SERBEST!

BİRİ CEZAEVİNE DİĞERİ SERBEST!

Khalzaal cezaevine gönderildi!

A+A-

Gamze Pir Baykur

Mağusa’da tasarruflarında uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunan zanlı Rami Khalzaal ile Sami Sameh Yousef Hubeısh almış oldukları tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.  “Kanunsuz uyuşturucu madde alma”, “Kanunsuz uyuşturucu madde verme” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlarıyla ilgili olarak mahkemeye çıkarılan zanlı Khazaal tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderilirken, zanlı Hubeısh ise tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.
 
Soruşturma tamamlandı
Meselenin tahkikat memuru Hüseyin Özdesoy, 17 Temmuz tarihinde alınan bir bilgide zanlı Rami Khalzaal’ın tasarrufunda uyuşturucu madde olduğunun öğrenildiğini söyledi. Ayni gün zanlı Khalzaal’ın MM 886 Z plakalı araç ile Dörtyol Karakolu önünde tespit edildiğini belirten Özdesoy, zanlı Khalzaal’ın kullanmakta olduğu aracın önünün polis arabaları tarafından kesilerek durdurulduğunu söyledi. Özdesoy, zanlı Khalzaal’ın kullanımındaki araçta yapılan aramada 1,5 gr Hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu belirterek,  zanlı Khalzaal’ın üzerinde yapılan aramada ise iç çamaşırı içerisinde üzerinde uyuşturucu kalıntısı olduğuna inanılan 1 adet hassas terazi bulunduğunu açıkladı. Mesele ile ilgili olarak zanlı Khalzaal’ın kalmakta olduğu eve gidildiğini ifade eden Özdesoy, ayni evde kalan zanlı Sami Sameh Yousef Hubeısh’in tespit edildiğini ve üzerinde yapılan aramada 1 gr ağırlığında Hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu, evin salonunda bulunan masa üzerindeki gözlük kılıfı içerisinde ise ayrı ayrı 9 adet kağıda sarılı satışa hazır vaziyette 4,5 gr Hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu açıkladı. Özdesoy, mesele ile ilgili olarak zanlı Khalzaal’ın Dörtyol Polis Karakolu önünde tespit edilip durdurulmadan önce kullanmakta olduğu araçtan dışarıya uyuşturucu madde atmış olabileceği şüphesi üzerine Dörtyol Polis Karakolunun bulunduğu yere gidildiğini belirterek, yapılan kontrollerde zanlı Khalzaal’ın aracının durdurulduğu yerden yaklaşık 100 metre geride refüj üzerinde naylon içerisinde 27 gr Hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Özdesoy, KKTC’de yasal statüsü bulunmayan ve önceden 225 gr Hintkeneviri türü uyuşturucu madde tasarrufu suçundan teminata bağlanan zanlı Khalzaal’ın davaları görüşülünceye değin 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesini talep ederken, zanlı Hubeısh’in ise uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.
 
Khalzaal cezaevine gönderildi
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gülay Süleymanoğlu, zanlı Rami Khalzaal’ın davaları görüşülünceye değin 2 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine emir verdi. Yargıç Süleymanoğlu zanlı Sami Sameh Yousef Hubeısh’in ise kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine, 3 bin TL nakdi teminat ödemesine ve hafatada 3 gün en yakın polis karakoluna giderek ispatı vücutta bulunmasına emir verdi.

Yeni Bakış

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.