1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BİRİ HAMİLEYDİ
BİRİ HAMİLEYDİ

BİRİ HAMİLEYDİ

telef ettiler!

A+A-

Gazimağusa’nın Maraş Bölgesi’nde bulunan Harika mahallesinde önceki gece tam bir vahşet yaşandı. Dursun Çapuk’a ait ağıla giren köpekler, 11 koyunu telef etti, 5 koyunu da yaraladı. Ağıl sahibi, daha fazla hayvanın telef olmaması için başıboş köpeklere bir barınak istedi.

Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp ise, önümüzdeki mart ayı içerisinde bir köpek barınağı yapmayı öngördüklerini açıkladı.

 

Koyunların sahibesi Dursun Çapuk, önceki gün saat 17.00 sıralarında ağılından ayrıldığını, dün sabah saat 06.30’da koyunlarının bakımını yapmak için geri geldiğini anlattı.

Ağıla gelirken yolda başıboş bir köpek sürüsü gördüğünü belirten Dursun Çapuk, ağılının kapısından içeriye girdiğinde ise tam bir vahşetle karşılaştığını söyledi.

Çapuk, gözü gibi baktığı koyunlarından 11’inin başıboş köpekler tarafından öldürüldüğünü, 5’inin de ciddi yaralar aldıklarını gördüğünü ifade etti. Çapuk, yaralanan 5 koyunun da acı çekmemeleri için uyutulacağını söyledi.

Dursun Çapuk, yaklaşık 10 bin TL’lik zararı oluştuğunu belirterek, bunun yetkili kurumlar tarafından karşılanmasını istedi.

Gazimağusa Belediyesi’ne de çağrı da bulunan Dursun Çapuk, sokak köpekleri için bir an önce çözüm bulunmasını isterken, bölgede bir barınağın artık kaçınılmaz olduğuna vurgu yaptı.
 
Kayalp: Arıtma tesisinin yanına yapılacak

Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp, projeleri arasında bir barınak yapmanın da olduğunu söyledi.

Bu barınağın arıtma tesisinin yanına yapılacağını belirten Kayalp, barınağın önümüzdeki mart ayı içerisinde yapılmasının öngörüldüğünü dile getirdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.