1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BİRİ HIRSIZLIKTAN DİĞERİ UYUŞTURUCUDAN TUTUKLANDI...
BİRİ HIRSIZLIKTAN DİĞERİ UYUŞTURUCUDAN TUTUKLANDI...

BİRİ HIRSIZLIKTAN DİĞERİ UYUŞTURUCUDAN TUTUKLANDI...

Biri hırsızlıktan diğeri uyuşturucudan tutuklandı...

A+A-

 Gamze PİR BAYKUR

Mağusa’da “Güloğlu Eczanesi” isimli işyerini açarak toplam 19 kutu ilaç sirkat etmekle ve “Karakol Eczanesi” ile “Mağusa Eczanesi”ne de sirkat suçunu işlemek amacıyla girmeye çalışmakla suçlanan Suriye uyruklu zanlı A.H ile tasarrufunda kanunsuz uyuşturucu madde bulundurmakla suçlanan ev arkadaşı Suriye uyruklu Q.M tutuklandı. Zanlı A.H “Dükkan açma”, “Kasti hasar”, “Sirkat” ve “Suç işlemeye teşebbüs” suçlamalarıyla, ev arkadaşı zanlı Q.M ise “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlamasıyla ilgili olarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak aleyhlerine 1’er günlük tutukluluk süresi temin edildi.

Boş ilaç kutuları evinde bulundu...
“Dükkan açma”, “Kasti hasar”, “Sirkat” ve “Suç işlemeye teşebbüs” meselelerinin tahkikatını yürüten Polis Memuru Gökhan Yıldırım, 22-23 Şubat tarihlerinde saat 18:30-08:00 arasında Mağusa’da faaliyet gösteren “Güloğlu Eczanesi” isimli işyerinin camdan imal ana giriş kapısının kasten ve kanunsuz olarak kırıldığını ve içeriye giren meçhul kişinin 7 paket “nöropatik” ağrılar için kullanılan ilaç ile 12 kutu gribe karşı anti-virüs pastel olarak kullanılan ilaçları sirkat etmesi üzerine soruşturma başlattıklarını açıkladı. Yapılan tahkikat neticesinde meselede zanlı olarak tespit ettikleri zanlı A.H 24 Şubat tarihinde evinin tespit edildiğini belirten Yıldırım, zanlının evine aramaya gidildiğinde zanlıyı evde tespit edemediklerini ancak ayni evde kalan ev arkadaşı Q.M tespit edildiğini söyledi. Q.M’nin huzurunda evde yapılan aramada “Güloğlu Eczanesi”nden sirkat edilen “nöropatik” ağrılar için kullanılan 7 paket ilacın boş kutularının bulunduğunu belirten Yıldırım, koltuk minderi altında ise uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu açıkladı. Yıldırım, ayni gün zanlı A.H sokakta yürürken tespit edilerek tutuklandığını belirterek zanlıdan yapılan ileri sorgulamada ise 23 Şubat tarihinde “Karakol Eczanesi” ile “Mağusa Eczanesi” isimli işyerlerine ait giriş kapılarını içerisinde bir cürüm işlemek maksadıyla zorladığını ancak açamadığının tespit edildiğini söyledi. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Yıldırım, zanlının 1 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Minder altında yarım gr uyuşturucu...
“Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” meselesinin tahkikatını yürüten Polis Memuru Hüseyin Osum ise Mağusa’da meydana gelen “Dükkan açma”, “Kasti hasar” ve “Sirkat” meselesi ile ilgili olarak Mağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube ekipleri tarafından A.H’nin evinde, ev arkadaşı zanlı Q.M huzurunda yapılan aramada koltuk minderi altında yarım gr uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu ve zanlı Q.M’nin tutuklandığını açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Osum, zanlı Q.M’nin 1 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Bugün yeniden mahkemeye çıkarılacaklar...
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Banu Soyer, zanlı A.H ile zanlı Q.M’nin tahkikat maksatları bakımından 1’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Yenidüzen

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.