1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BİRİ İDARE AMİRİ, DİĞERİ DE MEMUR...YENİERENKÖY ŞOKTA!
BİRİ İDARE AMİRİ, DİĞERİ DE MEMUR...YENİERENKÖY ŞOKTA!

BİRİ İDARE AMİRİ, DİĞERİ DE MEMUR...YENİERENKÖY ŞOKTA!

Sahte evrak düzenleyip İhtiyat Sandığı’ndan sahtekarlıkla para temin ettikleri öne sürülen biri belediyenin idare amiri, diğeri de belediye memuru iki kişi tutuklandı.

A+A-

Yenierenköy Belediyesi’nde 2011 yılında işten çıkmadığı halde işten çıktığını gösteren bir belge düzenleyen belediye memuru Ogün Baybora ve o sahte belgeye imza atıp mühür vuran belediyenin İdare Amiri Zeynel Hüseyinoğluları tutuklandı.

Belediye memuru Ogün Baybora’nın belediyedeki işini bırakmadığı halde bırakmış gibi gösteren sahte belgeyi Lefkoşa İhtiyat Sandığı Dairesi’ne ibraz ederek 10 bin 401 TL 92 kuruş para temin ettiği öğrenildi. 
Gazimağusa’da dün mahkeme huzuruna çıkarılan her iki zanlı da diğer teminat şartlarının yanında biner TL’lik nakdi teminat emrini de yerine getirerek serbest kaldı.

Öte yandan, zanlıların yakınları basın mensuplarının görüntü almasının önüne geçmeye çalıştı. Görüntü almak isteyen basın mensuplarına saldırma girişiminde bulunan tutuklu yakınları, polisin araya girmesi sonucu emellerine ulaşamadı.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Banu Soyer’in huzurunda görüşülen teminat duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Ahmet Özlemler, İskele Polis Müdürlüğü’ne bağlı Ziyamet Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Erdal Dal’ı tanık olarak dinletti.

Tanık polis, 17 Ekim 2011 tarihinde Yenierenköy Belediyesi’nde çalıştığı halde ihtiyat sandığından para alabilmek için işten çıkmadığı halde, işten çıkmış gibi gösteren bir belge düzenlediğini söyledi.

Polis memuru, belediyede İdare Amiri olarak çalışan zanlı 2 Zeynel Hüseyinoğluları’nın da söz konusu belgeyi 16 Ekim 2011 tarihinde imzalayarak mühürlediğinin tespit edildiğini kaydetti.

Erdal Dal, Zanlı 1 Ogün Baybora’nın hazırlanan sahte belgeyi 31 Ekim 2011 tarihinde Lefkoşa İhtiyat Sandığı Dairesi’ne götürerek sahte belgeyi tedavüle sürdüğü ve sahtekarlıkla 10 bin 401 TL 92 kuruş para temin ettiğini bildirdi.

Olayın 29 Nisan 2013 tarihinde ortaya çıktığını ifade eden Dal, resmi belgenin aslının ve çekin bulanarak emare alındığını açıkladı.

Tahkikat memuru, her iki zanlının da gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiklerini açıkladı.

Tanık polis, zanlılar aleyhine yürütülen polis soruşturmasının sona erdiğini bildirdi ve mahkemeden zanlıların uygun birer teminatla serbest bırakılmalarını talep etti.

Mahkemenin söz vermesi üzerine zanlı 1 Ogün Baybora bir şey söylemek istemezken, zanlı 2 Zeynel Hüseyinoğluları’nın avukatı Erdal Öncü, tahkikat memuruna bazı sorular yöneltti.

Polis memuru sorulara verdiği cevaplarda, zanlı 2 Hüseyinoğluları’na parmak ve el izi analizinden sonra dava okuyup okumayacaklarına karar vereceklerini, idare amirinin belgeyi mühürlediği ve imzaladığını ifadesinde söylediğini ancak sahtelediğini söylemediğini bildirdi.

Erdal Dal, idare amirinin sahte belge üzerinde bulunan ekstra ifadeleri kendisinin yazdığını bildirmediğini dile getirdi.

Dal, resmi evrak sahtelemenin ciddi bir suç olduğunu, Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülen bir suç türü olduğunu ve yasa koyucunun 10 yıla kadar hapislik cezası öngördüğünü açıkladı.

Avukat Erdal Öncü, zanlı 2 Hüseyinoğluları’nın suç işlediğinin henüz belli olmadığını ancak teminat talebine itiraz etmediğini beyan etti.

Yargıç Banu Soyer her iki zanlının da biner TL nakdi teminat yatırmaları ve KKTC vatandaşı ikişer kişinin lehlerine 25’er bin TL’lik kefalet senedi imza etmesi karşılığında serbest bırakılmasını emrederken pasaport ve seyahat belgelerine el koyarak KKTC dışına çıkışına yasak getirdi.

 

Kaynak: Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.