1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “BİRİLERİ ÖLEBİLİRDİ”
“BİRİLERİ ÖLEBİLİRDİ”

“BİRİLERİ ÖLEBİLİRDİ”

''Birileri ölebilirdi'

A+A-

Teknecik Elektrik Santrali’ne buhar üretmek amacı ile kurulumu yapılan kazanlarda patlama meydana geldi. Patlamada üç çalışan yaralanırken, Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim kazanın ciddiyetine dikkat çekti

Teknecik Elektrik Santrali’nde kurulumu süren yardımcı buhar kazanlarının deneme aşamasında yakıt (mazot) sızıntısı nedeniyle dün patlama meydana geldi. Yeni kurulan yardımcı kazan ünitesinin test edilmesi esnasında meydana gelen patlamada çalışmaları yapan üç işçi yaralandı. Yaralılar Girne Akçiçek Hastanesi’ne kaldırılarak müdahalede bulunuldu. Hafif yaralanan iki işçi tedavilerinin ardından taburcu edilirken, başından ve yüzünden yaralanan Cafer Subaşı isimli çalışan hastanede müşahade altına alındı. Patlamanın ardından Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim, Teknecik’e giderek olayı yakından takip etti. Test çalışmaları yapan firma müdüründen bilgi alan Akim, patlayan kazanı da inceledi. Akim, meydana gelen olayla ilgili yaptığı açıklamada durumu ciddiyetine vurgu yaptı. Akim, “Hepimize geçmiş olsun. Can kaybı da olabilirdi. Kaza çok ciddi bir kazaydı ve bu kadar ucuz atlatılması büyük bir şans” ifadelerini kullandı. Gürkan, kazanın KIB-TEK’in elektrik üretiminde herhangi bir sıkıntıya yol açmadığını ifade etti. KIB-TEK Müdürü Mehmet Salih Gürkan ise yakıt sızıntısı nedeniyle patlama meydana geldiğini belirterek, kazanın KIB-TEK’in elektrik üretiminde herhangi bir sıkıntıya yol açmadığını ifade etti.

TEKNECİK’TE ANİ PATLAMA KORKUTTU

Teknecik Elektrik Santralinde dün saat 12.30 sıralarında dizel santrallerin çalıştırılması sırasında ihtiyaç duyulan buharı üretmek üzere yeni kurulan yardımcı kazan ünitesi, test çalıştırmaları sürerken patladı. Patlama sırasında santralin kurulumundan sorumlu firmanın üç elemanı yaralandı. Yaralanan çalışanlar Girne Akçiçek Hastanesi’ne kaldırıldı. İki çalışan ayakta tedavi görüp taburcu edilirken, patlama esnasında yüzünden ve başından yaralanan Cafer Subaşı müşahede altına alındı. Patlamanın test aşamasında mazot sızıntısı nedeni ile gerçekleştiği belirtildi.

BİRİLERİ ÖLEBİLİRDİ

Patlamanın ardından Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim, Teknecik’e giderek olayı yakından takip etti. Test çalışmaları yapan firma müdüründen bilgi alan Akim, patlayan kazanı da inceledi. Patlamanın büyük bir hasara ve yaralanmaya sebep olmadığını ve bunun bir şans olduğunu dile getiren Akim, patlama esnasında test çalışması yapan üç çalışanın hafif yaralandığını söyledi. Akim “Birileri ölebilirdi. Hepimize geçmiş olsun. Can kaybı da olabilirdi. Kaza çok ciddi bir kazaydı ve bu kadar ucuz atlatılması büyük bir şans. Patlamanın meydana geldiği makine hasar gördü ancak önemli olan ölüm ve ağır yaralanma olmaması” ifadelerini kullandı.

GÜRKAN, “YAKIT SIZINTISI NEDEN OLDU”

Öte yandan KIB-TEK Müdürü Mehmet Salih Gürkan ise buhar kazanlarına yardımcı olarak kurulan, yardımcı buhar kazanlarının ihalesini alan yerli firmanın çalışmasını tamamlamasının ardından, Türkiye’den kazanların imalatını yapan firmanın gelerek yerinde test etmeye başladığını dile getirdi. Gürkan, söz konusu deneme sırasında yakıt sızıntısı nedeniyle patlama meydana geldiğini, patlama sonucu imalatçı firmanın 2 elemanının yaralı olarak hastaneye kaldırılıp burada birinin kaşına dikiş atılarak taburcu edildiğini, diğerininse başına dikiş atılarak hastanede kontrol amaçlı tutulduğunu söyledi. Üçüncü kişinin kazayı elinden hafif sıyrıklarla atlattığını belirten Gürkan, kazanın KIB-TEK’in elektrik üretiminde herhangi bir sıkıntıya yol açmadığını ifade etti.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.