1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BİRİSİ DAHA 14 YAŞINDA!
BİRİSİ DAHA 14 YAŞINDA!

BİRİSİ DAHA 14 YAŞINDA!

Operasyonlar devam ediyor

A+A-

Ülkemizde ürkütücü bir şekilde artış gösteren ve giderek artan uyuşturucu kullanım yaşı korkunç boyutlara ulaşırken, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi uyuşturucu kabusunu sonlandırmak için operasyonlarına devam ediyor.

Bir gün ara ile Girne ve Lefkoşa’da yapılan baskınlarda yaşları 14 ve 16 olan toplam 13 kişi gözaltına alındı. 27 Eylül tarihinde Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’nin Girne Ağırdağ’da gerçekleştirdiği operasyonda 5 kişi tutuklanmıştı. Önceki gün yine Lapta ve Girne’de yapılan baskınlarda 8 kişi tutuklanarak Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

İskender Dündar (33), C.G. (17), Ergün Nazım Kılıç (18), E.B. (17), Ali Vapur (19), İ.E. (16), Ö.A.K. (14)  ve Kemal Topçuoğlu (31) aleyhine polis mahkemede ifade verdi.

Birbirleriyle bağlantılı…
Mahkemede ifade veren polis, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi almış oldukları bir ihbarı değerlendirerek 28 Eylül tarihinde Lapta’da 03.30 raddelerinde zanlı 1 İskender Dündar’ın evinde yapmış oldukları aramada yaklaşık yarım gram Sentetik Cannobionid türü uyuşturucu bulduklarını söyledi. Aynı gün yapılan soruşturmada zanlı 1’in tasarrufunda bulunan yarım gram uyuşturucu türü maddeyi C.G., Ergün Nazım ve E.B. ile birlikte toplam 7 gram olarak zanlı 5 Ali Vapurdan aldıklarını itiraf ettiğini söyledi.

Polis alınan ifadelerin ardından zanlı 2 C.G.’nin evinde yapılan aramada, kahverengi poşet içerisinde Sentetik Cannobionid türü uyuşturucu bulduklarını yine aynı gün zanlı 3 Ergün Nazım’ın evinde ise üzerinde “Gucci” yazılı paketin içerisinde 2 adet siyah renkli paket uyuşturucu madde bulduklarını söyledi.  Polis zanlıların uyuşturucu maddeyi eylül ayında Girne’den temin ettiklerini söyledi.

Aranan emareler var
Mahkemede ifade veren polis, 8 zanlı için başlatılan tahkikatın henüz tamamlanmadığını bulunan uyuşturucu maddelerin birçoğunun içildiğini ve aranan emarelerin olduğunu söyledi. Yürütülen soruşturmanın salimen tamamlanabilmesi için zanlıların 3 gün daha poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

3 gün daha poliste…
Mahkeme zanlılar aleyhine verilen ifadenin ardından tahkikatın selameti için zanlıların 3 gün daha poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.