1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “BİRLEŞMİŞ MİLLETLER DÜNYA AFET RİSKLERİNİ ÖNLEME GÜNÜ”
“BİRLEŞMİŞ MİLLETLER DÜNYA AFET RİSKLERİNİ ÖNLEME GÜNÜ”

“BİRLEŞMİŞ MİLLETLER DÜNYA AFET RİSKLERİNİ ÖNLEME GÜNÜ”

“Birleşmiş Milletler Dünya Afet Risklerini Önleme Günü” etkinliklerine bugün “Doğal Afetler” konulu panelle devam edildi.

A+A-

Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Konseyi’nin Milli Eğitim Bakanlığı ve Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı ile işbirliği halinde Yakın Doğu Üniversitesi’nde düzenlediği “Birleşmiş Milletler Dünya Afet Risklerini Önleme Günü” etkinliklerine bugün “Doğal Afetler” konulu panelle devam edildi.

Panelde, Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Konseyi Başkanı ve Yüksek Öğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş, Sivil Savunma Teşkilat Başkan Yardımcısı Ayhan Beler yanında üniversite temsilcileri ve öğrenciler de hazır bulundu.

Panel kapsamında Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ)’den Doç. Dr. Biran Mertan ve Uzman Psikolog Uğur Maner “Doğal Afet Sonrasında Çocuk Psikolojisi”; Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kuzey Kıbrıs Kampüsü’nden Yrd. Doç. Dr. Bertuğ Akıntuğ “KKTC’de Sel Felaketi”; Akdeniz Karpaz Üniversitesi (AKÜN)’den Öğretim Görevlisi Emete Gözügüzelli “Doğal Afetlere Genel Bir Bakış”; Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ)’den Öğretim Görevlisi Şerife Özbiler de “Okullarda Afet Yönetimi” konusunu ele aldı.

Panel Başkanı, Doğu Akdeniz Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tuncer Tuncergil açılışta yaptığı konuşmada,  afet teriminin tanımını yaparak, afetlerin ne zaman, nasıl ve ne büyüklükte gerçekleşeceğinin bilinemeyeceğine dikkat çekti.

Bu bilinmezlik nedeniyle afetlere çoğu zaman hazırlıksız yakalanıldığına işaret eden Tuncergil, alınacak önlemlerin önemine dikkat çekti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.