1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR
BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR

BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR

Turizm Bakanlığı ve birçok sivil toplum örgütünün desteğiyle kaplumbağaların yumurtlama yeri Ronnas sahili temizlendi

A+A-

Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı tarafından başlatılan “Çevre Temizliği Seferberliği” kapsamında Karpaz bölgesindeki kaplumbağaların yumurtlama yeri olarak da bilinen Ronnas sahili çöplerden arındırıldı.

Etkinliğe, Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Mehmet Harmancı, KKTC Avcılık Federasyonu, Dipkarpaz Avcılık Atıcılık Birliği, Dipkarpaz Belediyesi, DAÜ Sualtı Araştırma Görüntüleme Merkezi ve DAÜ’den bir gurup öğrenci katılarak destek verdi. 

Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Harmancı, çöplerin toplamakla bitmeyeceğini bunların önüne geçmek gerektiğini belirtti.

Harmancı, yasaların altı doldurulmadığından sorun yaşandığını ifade ederek elektrik santrallerinin en önemli sorunlardan bir tanesi olduğuna değindi. 

2222222222222.jpg

Avcılık Federasyon Başkanı Aysın Karaderi, avcı camiasının sadece yabanda, avda keklik veya tavşan vurmakla ilgilenmediğini söyledi.

Avcıların doğasına çevresine sahip çıkma bilinci ile hareket ettiğini ifade eden Karaderi, “Doğayı ne kadar temiz tutarsak yaban hayatına katkısı olacağına inanıyoruz” dedi.

3333333.jpg

Avcılık Atıcılık As Başkanı, Biyolog ve Çevre Yönetimi Uzmanı Nazım Kaşot, plajların geçmiş yıllara göre tamamen kirlenmiş olduğunu belirtti. Özelde avcıların çevreye ve doğaya tutumlarını arttırmak bunun yanında bütün insanların çevreye karşı daha duyarlı olmasını sağlamak için çalışmaları olduğunu anlatan Kaşot, sosyal sorumluluk kapsamında federasyon olarak böyle çalışmaları başlattıklarını dile getirdi.

44444444.jpg

DAÜ Su Altı Araştırma ve Görüntüleme Merkezi Başkanı, Biyolojik Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi Burak Ali Çiçek, amaçlarının yalnızca çöpleri toplamak olmadığını belirterek toplumda farkındalık yaratıp istediklerini söyledi.

77777.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.