1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BİSİKLET YOLU YAPILACAK
BİSİKLET YOLU YAPILACAK

BİSİKLET YOLU YAPILACAK

İskele Belediyesi sahil düzenleme ve rekreasyon projesi devam ediyor

A+A-

İskele Belediye Başkanı Halil Orun, sağlıklı yaşamı teşvik etmek üzere, İskele Sahil projesi kapsamında 1,8 kilometrelik motorlu araç trafiğine tamamen kapalı yürüyüş ve bisiklet yolu yapılacağını bildirdi.

İskele Belediyesi’nden yazılı açıklamaya göre, Türkiye Cumhuriyeti Yardım Heyeti finansal desteğiyle yürütülen, kıyı şeridinde sahil düzenleme ve rekreasyon projesi devam ediyor.

Açıklamada, proje kapsamında çok amaçlı Solan yapılacağına işaret edilerek çok amaçlı Salon’un ihalesinin 2 Ağustos 2013 tarihinde tamamlanacağı belirtildi. Yazılı açıklamada çok amaçlı Salon’un yapımının ise 270 takvim gününde tamamlanmasının hedeflendiği kaydedildi.

Çok amaçlı Salon’un İskele Sahilini çekim merkezi olmasına desek vereceği ifade edilen açıklamada, “Sahili kullanan halka ve yabancı konuklara hizmet vermesi hedeflenen bina, bin 300 metrekare kapalı, bin metrekare açık terastan oluşacak” denildi.

Çok amaçlı Salon, tam donanımlı mutfak, karşılama alanı, dinlenme salonu, ofisler, personel soyunma odaları, ıslak hacimler ve açık alan oturma ve aktivite mekanlarına sahip olacak. Salon’un sanatsal, kültürel ve sosyal etkinliklere ev sahipliği yapması öngörülüyor.

İskele Belediye Başkanı Halil Orun, Belediye olarak sağlıklı yaşamı teşvik ettiklerine işaret ederek, İskele Sahil Projesi’nin buna örnek olduğunu belirtti.

Orun, İskele sahil şeridinde yürütülen çalışmaların, kentin sahip olduğu potansiyel, sosyal ve ekonomik yaşama yansıtılması açısından hayati öneme sahip olduğunu vurgulayarak, yaratıcı ve yenilikçi projelere öncülük ettiklerini kaydetti.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.