1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Bitcoin rekora doymuyor!
Bitcoin rekora doymuyor!

Bitcoin rekora doymuyor!

5 bin doları geçti

A+A-

Çin'in eylül sonunda Bitcoin işlemlerini durdurma kararı almasının etkisiyle 1 Eylül'de 4.950 dolardan keskin bir düşüşle 14 Eylül'de 3.226 dolara kadar gerileyen sanal para birimi, bugün 5.000 dolar seviyesini görerek bir ilke imza attı. Yatırımcılar 6-10 ay içerisinde 10 bin doları geçeceğini iddia ediyor.

CoinDesk verilerine göre, bugün öğle saatlerinde rekor seviyeleri olan 5 bin 220 doları gören Bitcoin, Türkiye saati ile 16:30 sularında 5 bin 200 dolardan işlem görüyor.

"10 bin doları geçebilir"

Ünlü kripto para yatırımcısı Michael Novogratz, salı günü CNBC'ye yaptığı açıklamada, "6-10 ay içerisinde değeri 10.000 doları geçerse şaşırmam" demişti.

Ethereum da yükseliyor

Bitcoin'den sonra bir başka popüler sanal para olan Ethereum ise, bugün yüzde 1 civarı bir artışla 307 dolardan alıcı buluyor. Ethereum'un en yüksek seviye olarak geçtiğimiz ay 323 doları görmüştü.

Temmuz ayında 2 bin doların altına inmişti

16 Temmuz'da bölünme öncesi ortaya atılan iddialar nedeniyle 2 bin doların altına gerileyen Bitcoin, sonrasında yeniden toparlanarak yükseliş trendine girmişti.

Aradan geçen 3 aylık süreçte Japonya'nın Bitcoin'in kontrol altına alabilmek için attığı adımlar, Rusya'nın Bitcoin'i yasalaştırma hamleleri artışı destekleyen gerekçeler olarak ön plana çıkıyor.

Ülkelerin hamleleri sonrası, Bitcoin'deki trend sonrası kurumsal şirketlerin Bitcoin piyasalarına girmeye başlaması da sanal paralara olan güveni artırıcı etkiler yaratıyor.

Olumlu gelişmelerin yanı sıra Bitcoin yatırımcıları, eylül ayı başında Çin'den gelen yasak haberleri sonrası düşüşe geçmişti.

Bitcoin o süreçte 4 bin 950 dolar seviyesindeki tarihi zirveden dönerek 3 bin 200 dolar seviyelerine kadar çekilmişti.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.