1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BİTMEYEN ÇİLE
BİTMEYEN ÇİLE

BİTMEYEN ÇİLE

Vatandaşlık başvurusu için Muhaceret Dairesi’ne gidenler saatlerce beklemek zorunda kalıyor, çoğu kez işini halletmeden geri dönüyor

A+A-

Pelin YÜKSELAY
Hükümet yetkilileri, 5 yılını dolduranların vatandaşlık başvurusu yapabileceklerini açıklarken, bu haktan yararlanmak isteyenler sabahın erken saatlerinden itibaren İçişleri Bakanlığı’na bağlı Muhaceret Dairesi’ne giderek saatlerce sıra beklemek zorunda kalıyor.
Hak sahipleri 5-6 saatlik beklemeye karşın işlerini halledemeyip, geri dönmek zorunda kaldıklarını belirtirken, ilgili daire yetkililerinin personel azlığından yakındıklarını ifade ediyor.
Sabah 08.00’de Muhaceret Dairesi’nin bekleme salonunda yerini alan Mahmut Kuday isimli hak sahibi, saatlerce beklediği halde çağrılmadığını belirtirken, işini ihmal edip bugün de ilgili daireye gideceğini söyledi.
Kuday, bu sistemsizliğin bir an önce giderilmesini isterken şunları kaydetti:
“Buraya sabah saat 08.00’de geldim ve 40. numarayı alabildim. Halen bekliyorum. Öğle arası yaklaştığı halde sıra 19. numarada. Bu da demektir ki, yarın yeniden buraya gelmem gerekecek. Bu duruma bir çare bulmalılar. İçeride 2 tane memur var. İki memur bu kadar insanla nasıl ilgilenecek? Bizleri koyun gibi kullanıyorlar. Bir de içeri giriyorsun, form dolduruyorsun. O formları dışarıya versinler, biz dışarıda dolduralım, bir de içeride onun için vakit kaybedilmesin. İçeriye de girdiğinizde, yarım saatten önce işiniz bitmiyor. Nedir bu çektiğimiz? Yetkililerin bizlere yardımcı olmasını bekliyoruz. Herkes işinden gücünden izin alıp, gelip burada bekliyor.  Kaç gün izin alacağız, kaç gün gelip gideceğiz? Sabahtan beridir perişanız. Bizlere yapılan bu uygulama insanlık dışıdır. Sıcakların içinde perişan oluyoruz. Tüm yetkililere buradan çağrı yapıyorum. Bunun bir çözümünü bulsunlar.
Beyge: Sabah 05.00’te geldik
Sabah 05.00’ten öğle saatlerine kadar bekleyen Zülfiye Beyge de, oluşan bu kötü durumdan dolayı memurları suçlamak istemediğini ancak yetkililerin bu duruma en kısa zamanda çözüm bulması gerektiğini söyledi. Beyge, sabah 05.00’te sıra numarası almak için eşiyle birlikte daireye gittiklerini belirterek, “saat 11.30, sıra numaram 28 ve ben hala bekliyorum” dedi. Yurttaşlık işlemlerini halledebilmek için işinden izin aldığını belirten Beyge, ‘kaç gün daha izin alabilirim bilmiyorum. İşimizi bırakıp geliyoruz, elimiz boş dönüyoruz. 15 yıldır bu ülkede yaşıyorum. Vatandaş olmayı çoktan hak ettik diye düşünüyorum. Ancak sabah saatlerinde burada yaşananlar, hak etmediğimiz, karşı karşıya kalmak istemediğimiz şeyler. Buradaki hiç kimse bu muameleleri hak etmiyor. Bir an önce bu duruma çözüm bulunması lazım” diye konuştu.
Atılgan: Bu kadar insana yazık değil mi?
İlhan Atılgan isimli vatandaş da işlemleri için 3 gündür daireye gidip geldiğini belirterek, ‘bu kadar insana yazık günah değil mi?” diye sordu. Atılgan, yetkililerin bu duruma en kısa sürede çare bulmasını istedi, yaşanan durumu ‘insanlık dışı’ olarak nitelendirdi

Diyalog

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.