1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BİTMEYEN YOL ÇİLESİ!
BİTMEYEN YOL ÇİLESİ!

BİTMEYEN YOL ÇİLESİ!

Taşkentlilerin yol çilesi bitmedi

A+A-

Taşkent’e ulaşım sağlayan yolların bakımsız ve kötü durumda olması köy halkını isyan ettirdi. Köy sakinleri, Taşkent-Lefkoşa yolunun yanı sıra Taşkent-Dikmen ve Taşkent-Güngör yollarının da bakımsız ve tehlikelerle dolu olmasından şikâyetçi

Seda Nur AYDOĞAN

Taşkentliler, köye ulaşım sağlayan yolların bakımsız ve tehlikeli olmasından muzdarip. Tek gidiş-geliş olan yollarda bakımsızlık nedeniyle açılan çukurlar, yolu kullananların birçok kez tehlike atlatmasına neden oluyor. Yolda yeterli uyarı-ikaz levhalarının bulunmaması bölge halkının şikayet konuları arasında yer alıyor.

Durmuş Aşan: Derdimizi dinleyen yok

Taşkent Muhtarı Durmuş Aşan, geçtiğimiz sene Taşkent-Lefkoşa yolunun kötü durumda olması ile ilgili Karayolları Dairesi’ne başvurduklarını, ancak dairenin yola yama yapmakla yetindiğini anlattı. Yamalanan yerlerin kısa süre içinde yeniden çukurlarla dolduğunu ifade eden Aşan, Köye ulaşım sağlayan Taşkent-Dikmen ve Taşkent-Güngör yolunda da birçok çukur bulunduğunu belirten muhtar Aşan, “Bu yolları kullanan herkes en az bir kez kaza atlatmıştır” dedi. Muhtar Durmuş Aşan, yolun bu durumuyla ilgili

birçok yere başvurduklarını ancak kimsenin dertlerini dinleyerek çözüm üretmediğini savundu.

 

Vatandaş ne dedi?

 

Korhan Zeki: Bu yollardan ambulans bile zor geliyor

Taşkent köy sakini Korhan Zeki, köy halkı çok kalabalık olmasa bile köye bağlanan yolların çok işlek olduğunu, Mağusa, Girne ve Lefkoşa için alternatif yol olarak kullanıldığını belirtti. Rampalarda ve virajlardaki çukurların büyük tehlike arz ettiğini aktaran Zeki, uyarı ve ikâz levhalarının da yetersiz olduğuna değindi. Korhan Zeki ayrıca, acil durumlarda köye veya çevresine gelen ambulans veya itfaiyenin bile yollarda zorlandığına dikkat çekti.

 

Ömer Özyıldırım: Yollar ölüm saçıyor

Yollarda sadece dair isim levhalarının bulunduğunu belirten Ömer Özyıldırım, sabah ve akşam saatlerinde özellikle Dikmen-Taşkent yolunun çok yoğun olduğunun ve araçların çukurlar yüzünden büyük tehlikeler atlattığının altını çizdi. Özyıldırım, yolların kötü olması bir yana, köprülerin bile eğreti olduğunu, ışıklandırma olmadığını, hem yayaların hem de sürücülerin can ve mal güvenliğinin tehlikede olduğunu bildirdi.

 

Raif Roker: İlgilenen kimse yok

Köy sakinlerinden Raif Roker, köylünün, yollarda yaşadığı sorunların yeni olmadığını ve yıllardır bir şeyler düzelsin diye çaba serf edildiğinden yakındı. Başvurulan yetkililerin ilgisiz kaldığını da ekledi. Köyün yerlisinin, çukurların yeri ve yoldaki diğer sorunları bilmesine rağmen seyrüseferlerde zorlandığına değinen Roker, yolu ve çevreyi bilmeyen sürücülerin daha fazla kaza tehlikesi atlattığını söyledi.

tasken-yol-sorun.jpg

Haber Kaynağı: Havadis

 
Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.