1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BİTSİN ARTIK BU ÇİLE
BİTSİN ARTIK BU ÇİLE

BİTSİN ARTIK BU ÇİLE

Bitsin artık bu çile

A+A-

Pelin YÜKSELAY
Kuzey Kıbrıs turizminin başkenti Girne’de, her gün yüzlerce ziyaretçiyi ağırlayan tarihi antik limanın kendi kaderine terkedilmiş hali görenlerin yüreğini burkuyor. Turizmin gözbebeği konumundaki kültürel miras, yetki karmaşası nedeniyle hem çevre hem de alt yapı açısından her geçen gün daha kötüye gidiyor.

Bölge sakinleri ve liman esnafı, yeni kurulacak hükümetin, Girne Antik Liman’da yaşanan yetki karmaşışına son vermesini istedi. Turizm Bakanlığı ile Girne Belediyesi arasında yıllardır yaşanan anlaşmazlıktan en büyük mağduriyeti tarihi yapının ve bölgedeki işyerlerinin gördüğünü söyleyen esnaf, “Bitsin artık bu çile” diyerek yetkililere mesaj gönderdi.

İlgilenen yok…
Geçtiğimiz günlerde uğradığı limanda, defalarca haber yapılmasına rağmen, yetkililerin ilgilenmediği bölgede, turizm açısından utandıran görüntülerin devam ettiği ortaya çıktı.

Mendirek yolu komple çekirdekle kaplı olan limanda, çöpler de ulu orta yerde duruyor.
Elektrik kablolarının ucunun açıkta durduğu mendirek yolunda yürüyen turistler, her an düşme tehlikesi ile karşı karşıya. Ayrıca denizin içi de dışarından farklı değil.
Denizin içerisine biriken çöpler, kötü görüntü oluşturduğu gibi, zaman zaman ortaya rahatsız edici kokular çıkmasına da neden oluyor.
 
Esnaf da turistte şikâyetçi
Liman esnafı da güzel bir gün geçirmek için bölgeyi ziyaret eden turistler de kötü görüntüden dolayı şikâyetçi. Bu kadar güzel ve tarihi bir yerin korunması gerektiğini belirten esnaf ve turistler, Girne Limanı’nın bir an önce özlenen çehreye kavuşmasını diledi. Bu konuda yeni kurulacak hükümete büyük görev düştüğünü söyleyen liman esnafı, kendileri ile istişare halinde yapılacak her türlü adımda ellerini taşın altına koyacaklarını kaydetti.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.