1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “BİZ GERİ DÖNECEĞİMİZE İNANIYORUZ, ÇÜNKÜ BİZ MUCİZELERE İNANIYORUZ”
“BİZ GERİ DÖNECEĞİMİZE İNANIYORUZ, ÇÜNKÜ BİZ MUCİZELERE İNANIYORUZ”

“BİZ GERİ DÖNECEĞİMİZE İNANIYORUZ, ÇÜNKÜ BİZ MUCİZELERE İNANIYORUZ”

Sözde “Omorfo Metropoliti” Neofitos, “Biz, geri, işgal altındaki topraklara döneceğimize inanıyoruz, çünkü biz mucizelere inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

A+A-

Sözde “Omorfo Metropoliti”  Neofitos, “Biz, geri, işgal altındaki topraklara döneceğimize inanıyoruz, çünkü biz mucizelere inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Fileleftheros gazetesine demeç veren Neofitos, Güzelyurt’ta Ay Mamas Kilisesi’nde düzenlenen ayinden, ikonlardan, Kıbrıs sorunundan ve diğer konulardan söz etti.

“Akatu Hirsosotiras” (Akatu’nun altın kurtarıcısı) ikonunun Ay. Mamas Kilisesi’nin arkasındaki depodan nasıl çıkarılıp  Kilise’deki ayinde kullanılışının hikayesini anlattıktan sonra “Neden ikonları özgür bölgelere getirmeyi istemiyorsunuz?” sorusuyla karşı karşıya kalan Neofitos, “Çünkü döneceğiz, geri dönüş inancımızı kaybetmedik” yanıtını verdi.

Ardından gelen “Kıbrıs sorununun çözümüyle mi?” sorusuna, net bir yanıt vermekten kaçınan Neofitu, sadece “Biz geri döneceğimize inanıyoruz, çünkü mucizelere inanıyoruz” sözlerini kullandı.

“2003 yılında bu yana sık sık işgal bölgelerine geçiyorsunuz. 10 yılın arından bugün nasıl?” sorusuna verdiği yanıtta, olguların değiştiğine işaret eden Neofitos, Kıbrıs sorununu ve Kıbrıs toplumunu 2004 şartlarına göre yorumlayanların hata yapmış olacağını belirtti.

Kıbrıslı Türklerin bu değişikliği anladığını, ancak Kıbrıslı Rumların anlamadığını söyleyen Neofios, “Siyasi anlayışlarında bir gecikme var, Kıbrıslı Rum siyasetçilerin bile...” dedi.

Neofitos, “Anastasiadis’in de mi?” sorusuna, bunu henüz bilmediğini, göreceklerini belirtti.

Bir soru üzerine bu 10 yıl içerisinde Kıbrıslı Türklerin sayısının da, umutlarının da azaldığını savunan Neofitos, 2003’e göre Türk ordusunun işgalini daha ağır hissettiğini savundu.

Neofitos, “Kıbrıslı Türklerin ezici çoğunluğu, eğer yurtdışına gitmemişlerse, Türkiye’nin 2004’te suçlarından arınmasının ötesinde, bazı kişilerin zannettiği gibi iade edilmeyecek bölgelerin değil tüm işgal altındaki Kıbrıs’ın Türkleşmesini hissediyorlar” iddiasında da bulundu.

Neofiu, “Argaki”de (Akçay) üç yıl önce olmayan bir minarenin bulunduğuna da işaret etti.

Bunun “Türkiye’nin  Kıbrıslı Türklerin Müslümanlaştırılması çabasını” teşkil edip etmediği sorusuna olumlu yanıt veren Neofitos, ” Kıbrıs Türk toplumunun Müslümanlaşması için büyük bir baskının olduğunu” iddia etti.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.