1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BİZ KKTC OLARAK TÜRKİYE'NİN HER ZAMAN DESTEĞİ İLE AYAKTA DURDUK..
BİZ KKTC OLARAK TÜRKİYE'NİN HER ZAMAN DESTEĞİ İLE AYAKTA DURDUK..

BİZ KKTC OLARAK TÜRKİYE'NİN HER ZAMAN DESTEĞİ İLE AYAKTA DURDUK..

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu,

A+A-

"BUGÜN GÖRDÜĞÜM KADARIYLA GÜÇLÜ BİR LİDER, ETRAFINDA DA OLDUKÇA GÜÇLÜ EKİPLER VAR. İNŞALLAH KISA ZAMANDA BU SORUNLAR AŞILIR. BU BAŞLAYAN VE DEVAM EDEN GÜÇLENME DAHA DA ARTAR. BU, KIBRIS TÜRKÜ OLARAK BİZİM SAMİMİ BEKLENTİMİZDİR"

"ANAVATANDA EKONOMİ NE KADAR GÜÇLÜ OLURSA, DEMOKRASİ NE KADAR KÖKLEŞMİŞ OLURSA, TÜRKİYE DIŞ DÜNYA NEZDİNDE BUGÜN OLDUĞU GÜCÜNÜ NE KADAR DAHA DEVAM ETTİRİRSE, BİZ DE KKTC'DE O DENLİ RAHAT EDERİZ"

"BİZ KKTC OLARAK TÜRKİYE'NİN HER ZAMAN DESTEĞİ İLE AYAKTA DURDUK. TÜRKİYE NE KADAR GÜÇLÜ İSE BİZ DE HEM MÜZAKERE MASASINDA HEM DE KIBRIS'TA O KADAR RAHAT VE HUZUR İÇERİSİNDE OLDUK, DAVAYI BERABER SAVUNDUK"

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, "Türkiye'nin güçlü olması belki bazı çevreleri rahatsız edebilir ama biz Kıbrıs Türkü olarak Türkiye'nin her zaman güçlü olması düşüncesindeyiz. Bugün gördüğüm kadarıyla güçlü bir lider, etrafında da oldukça güçlü ekipler var. İnşallah kısa zamanda bu sorunlar aşılır. Bu başlayan ve devam eden güçlenme daha da artar. Bu, Kıbrıs Türkü olarak bizim samimi beklentimizdir" dedi.

Çalışma ziyareti dolayısıyla Ankara'ya gelen KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, temaslarını AA muhabirine değerlendirdi.

Eroğlu, Kıbrıs sorunu ve müzakerelere başlama tartışmalarında gelinen noktayı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve hükümetle değerlendirmek için Türkiye'de bulunduğunu belirtti.

"Biz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak Türkiye'nin her zaman desteği ile ayakta durduk" diyen Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye ne kadar güçlü ise biz de hem müzakere masasında hem de Kıbrıs'ta o kadar rahat ve huzur içerisinde olduk, davayı beraber savunduk. Kıbrıs konusunda haklıyız. Tabi bir de Türkiye gibi bize her zaman destek veren bir anavatanımız var. Anavatanda ekonomi ne kadar güçlü olursa, demokrasi ne kadar kökleşmiş olursa, Türkiye dış dünya nezdinde bugün olduğu gücünü ne kadar daha devam ettirirse, biz de KKTC'de o denli rahat ederiz."

Ziyaretinin "Türkiye'de yoğun tartışmalar yaşanan bir zamana denk geldiğini" söyleyen Eroğlu, "Tabi Türkiye'de olanlar, Kıbrıs Türkü olarak anavatanımız bildiğimiz Türkiye'de olan her olay bizi üzmektedir" ifadesini kullandı.

Eroğlu, "Şu anda Türkiye'de bazı olumsuzluklar var, bu istikrarı etkiler. Tabi istikrar, özellikle siyasi istikrar, ekonomik istikrar, bunlar çok önemli. Siyasi istikrarın olmayışı ekonomik istikrarı da bozabilir. Türkiye'nin tabi ki güçlü olması belki bazı çevreleri rahatsız edebilir ama biz Kıbrıs Türkü olarak Türkiye'nin her zaman güçlü olması düşüncesindeyiz. Çünkü yıllardan beri Türkiye'nin desteğiyle… Özellikle son zamanlarda Türkiye Cumhuriyeti ekonomisinin güçlenmesi bize de bazı olanaklar sağlamaktadır" diye konuştu.

"GÜÇLÜ BİR LİDER, ETRAFINDA DA GÜÇLÜ EKİPLER VAR"

Türkiye'deki sorunların kısa bir süre içerisinde geride kalması temmennisini dile getiren Eroğlu, kendisinin de başbakanlık yaptığını hatırlatarak şunları söyledi:

"Zaman zaman sorunlar çıkar. İşte liderlik oradadır. Bugün gördüğüm kadarıyla güçlü bir lider, etrafında da oldukça güçlü ekipler var. İnşallah kısa zamanda bu sorunlar aşılır. Bu başlayan ve devam eden güçlenme daha da artar. Bu da Kıbrıs Türkü olarak da bizim samimi beklentimizdir.

Şu an için kısa bir süre önce başlayan tartışmaların devam etmesi, sorunların aşılamayacak noktaya gelmesi, elbette müzakere masasına oturursak bizim elimizi oldukça etkiler. Güçlü bir Türkiye, her zaman bizim garantimizdir. Onun için biz her zaman güçlü bir Türkiye beklentisi içerisindeyiz."

Geçmişte Türkiye'nin sıkıntılı günlerinde, ekonomik sorunlarla boğuştuğu günlerde, dış dünyanın kendilerine bakış açısının çok daha değişik olduğuna işaret eden Eroğlu, şunları kaydetti:

"Türkiye güçlendikçe, Türkiye'nin desteğinin bizim üzerimizde olduğu hissedildikçe, hissettirildikçe, başta Amerika, İngiltere büyükelçileri olmak üzere birçok ülke bize daha değişik gözle bakmakta, resmi olarak tanımasalar da tanıdıkları ülkelerle yaptıkları görüşmeleri bizimle de yapmaktadırlar. Ve özellikle son müzakerelerde ortaya koyduğumuz görüşlerde, eskiden 'Siz haksızsınız, uzlaşmazsınız' diyenler, bizi bugün haklı görüyorlar. Uzlaşmadan yana olduğumuzu resmen tespit ediyor, kabul ediyorlar. Bu da güzel bir şey tabi."

"YILLARDAN BERİ TANIDIĞIM BİR DOST, BİR DE HEMŞEHRİLİĞİMİZ VAR"

Gün içerisinde yaptığı görüşmelerin samimi bir ortamda geçtiğini belirten Eroğlu, özellikle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile uzunca görüştüklerini ifade etti.

Eroğlu, "Çok samimi bir ortamda görüştük. Özellikle Sayın Cumhurbaşkanı ile baş başa uzunca bir süre görüştük. Benim yıllardan beri tanıdığım bir dost, bir de hemşehriliğimiz vardır. Çok samimi görüşmemiz oldu. Sonra çalışma yemeğinde yine ekipler olarak, Türkiye kanadından Cumhurbaşkanı'nın yanında, Dışişleri Bakanı, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı, Başbakan Yardımcısı Sayın Beşir Atalay ve heyetler vardı. Çok samimi, verimli bir toplantı yaptığımızı söyleyebilirim" değerlendirmesini yaptı.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.