1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 'BİZE GIPTA EDİYORLAR'
'BİZE GIPTA EDİYORLAR'

'BİZE GIPTA EDİYORLAR'

KKTC Balıkçılar Birliği Başkanı Kemal Atakan, Rum balıkçıların “Bize Türkiye’den gelen balıkları satıyorlar” iddialarına tepki gösterdi.

A+A-

Kıbrıslı Rum balıkçıların önceki gün Rum gazetelerine yaptığı “Türk balıkçılar bize Türkiye’den gelen balıkları satıyorlar” açıklamalarına, KKTC Balıkçılar Birliği tepki gösterdi.

Rum balıkçıların bir süredir bu yönde asılsız söylemlerde bulunduklarını belirten Atakan, bunu güneyde yaşanan ekonomik krize bağladı ve KKTC’de yapılan sürdürülebilir balıkçılığa Rumların gıpta ettiklerini söyledi.

KKTC Balıkçılar Birliği Başkanı Kemal Atakan, Rum balıkçıların iddia ettiğinin aksine KKTC’den güneye geçen balıkların tamamının KKTC karasularında avlanan balıklar olduğunu söyledi.

Kendilerinin balıkları yasal olarak güneye geçirdiklerini ifade eden Kemal Atakan, yaptıkları balıkçılığın sürdürülebilir olduğunu kaydetti.

KKTC karasuları içerisinde kurallara uygun bir şekilde balıkçılık yaptıkları için kuzeye de güneye de yetecek kadar balıklarının olduğunu söyleyen Atakan, Rumların sistemli balıkçılık yapmadıkları için karasularındaki balıkları tükettiklerini, bu nedenle de kuzeydeki balıkçılara gıpta ettiklerini öne sürdü.

Dipkarpaz’da KKTC’den balık avlama izni olan Rum balıkçılar olduğunu söyleyen Atakan, asılsız iddialarda bulunanların Dipkarpazlı Rum balıkçılardan gerçeği öğrenebileceklerini kaydetti.

Rum balıkçıların böylesi asılsız söylemlerde daha önce de bulunduklarını söyleyen Kemal Atakan, bu asılsız söylemlerin nedenini güneydeki ekonomik sıkıntıya bağladığını ifade etti.

KKTC Balıkçılar Birliği Başkanı Kemal Atakan, Rum balıkçıların “Bize Türkiye’den gelen balıkları satıyorlar” iddialarına tepki gösterdi.

 

Kaynak: Kıbrıs

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.