1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BİZE YAZIK DEĞİL Mİ?
BİZE YAZIK DEĞİL Mİ?

BİZE YAZIK DEĞİL Mİ?

''...Çok merak ediyorum...''

A+A-

 

Ülkemizde ana yollara verilen ara yol bağlantıları sorun olmaya devam ediyor. Haspolat–Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ)–Taşkent yollarını birbirine bağlayan, Lefkoşa–Gazimağusa anayolu üzerindeki çembere yakın Gökalp Alptürk’e ait benzin istasyonu, dokuz yıldır ana yol üzerinden giriş ve çıkış alamıyor.

Alptürk, “Benzin istasyonunu yapmaya başladığımız günlerde, her türlü izni almış olmamıza rağmen, Karayolları Dairesi yetkilileri geldi, demir bariyerlerle giriş ve çıkış ‘tehlikeli’ olduğu gerekçesiyle kapattı” dedi.

Erduran: Teknik sorun var, çözemiyoruz

Karayolları Dairesi Müdürü Hasan Erduran ise söz konusu petrol istasyonuna yol verilmesini kendilerinin de istediğini ancak teknik sorunlar yaşandığını belirtti.

İstasyona giriş için yol açılması konusunda birçok kez çalışma yapıldığını ifade eden Erduran, bölgedeki özel mülkler ve yeşillendirmenin duruma teknik sorun yarattığını söyledi.

Erduran, yol güvenliğini bozmayacak şekilde esnafa kolaylık sağlamak istediklerini belirterek kendilerinin de teknik sorunları nasıl aşabilecekleri konusunda düşündüklerini ifade etti.

50 kilometre hıza yasak, 100 kilometreye yasak yok!

Gökalp Alptürk, “Burada hız limiti saatte 50 kilometre. Hız limitinin saatte 100 kilometre olduğu aynı yol üzerinde çok sayıda benzin istasyonunun giriş ve çıkış bulunuyor, ben ayrıcalığı anlamakta güçlük çekiyorum” diye konuştu.

Alptürk’e ait benzin istasyonuna çok yakın noktalardaki iki benzin istasyonu, aynı anayol üzerinden giriş ve çıkış alabiliyor. Ancak Alptürk alamıyor.

“Yetkililer ne diyor?” sorusunu yönelttiğimiz Alptürk, “Kimle konuşsak, haklısınız, açılacak diyorlar ama açılmıyor” yanıtını verdi.

Alptürk, devlete karşı her türlü mükellefiyetlerini yerine getirdiklerini, vergilerini gününde ödediklerini, istasyona da restoran, cafe açtıklarını, son olarak da 200 bin Euro harcayarak otomatik araç yıkama yeri kurduklarını anlattı.

Bir yasak varsa neden herkese uygulanmadı?

“Burada market ve yedek parça satış mağazamız var ancak giriş çıkış olmadığı için ciddi anlamda mağduruz” diyen Alptürk, şunları ekliyor:

“Bir yasa, bir yasak varsa herkese uygulanmalı. Girne’den Lefkoşa’ya kadar onlarca ara yol, ana yola çıkış alıyor. Hatta devlete iş yapan yabancı yol inşaatı şirketlerinin bile çıkış yerleri var. Ancak aynı yolda bir işadamımıza yıllardır sorun yaratıyorlar. Aynı yolda, daha önce başka bir vatandaşa yol vermediler; şimdi veriyorlar. Yasalar vatandaşa eşit uygulanmalıdır diye düşünüyoruz. Biz dürüstçe işimizi yapıyoruz ve devletimize de güvenimizi yitirmek istemiyoruz. Ancak, mağduruz. Mağduriyetimizin, herkes gibi giderilmesi gerekir diye düşünüyoruz. Çok merak ediyorum, bürokratlarımız, yöneticilerimiz, yatırımcı düşmanı mı? Bugüne kadar buraya 1 milyon Sterlinlik yatırım yaptık.

Bize de yazık değil mi? Herkese sağlanan kolaylığın bize de sağlanması dışında bir talebimiz yok. Bizim giriş ve çıkış almamız 50 kilometre sürat tahdidi olan bir yerde tehlike olduğu gerekçesiyle engelleniyor ama 100 kilometre sürat sınırlaması olan yerde tehlike olmuyor... İşte bunu anlayamıyoruz ve devletimizden destek bekliyoruz.”

 

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.