1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BİZİ BM'YE ŞİKAYET ETTİLER
BİZİ BM'YE ŞİKAYET ETTİLER

BİZİ BM'YE ŞİKAYET ETTİLER

Türk Yıldızlar....

A+A-

 

Rum Yönetimi, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı nedeniyle Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı hava akrobasi filosu Türk Yıldızları ve Solo Türk’ün KKTC’ye gelmesi ve paraşütçülerin atlayış yapması için sözde “Rum hava sahasının ihlal edildiği ve bölgenin yasa dışı kapatıldığı (NOTAM)” iddiası ile BM’ye şikayette bulundu.

Haravgi Rum Dışişleri Bakanlığı’nın BM nezdinde gerekli girişimlerde bulunduğunu yazdı ve TC Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu’na gönderdiği kutlama mesajının satır başlarına yer vererek, mesajda kullandığı Barış Harekâtı, iki halkın eşitliğine dayalı daimi çözüm ifadelerini  “tahrikkar” diye niteledi.

“YUNANİSTAN ANA VATANDIR”

Gazete gün dolayısıyla Rum tarafında düzenlenen “kınama” etkinliklerine katılmak üzere Güney Kıbrıs’ta bulunan Yunanistan Meclis Başkan Yardımcısı Maria Kolia Çaruha’nın Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’le görüşmesinin ardından söylediklerine yer verdi.

Habere göre Çaruha “Yunanistan ana vatandır.  Kıbrıs halkının kararlarına saygı duyuyor ve şu anda uzlaşmaz görünen bir Türkiye’ye yönelik haklı taleplerinde her zaman Kıbrıs halkının ve siyasi liderliğinin yanındayız” dedi.

Politis haberi “Yayılmacı İhlaller... Resmi Geçitten Sonra Girişimler” başlığıyla aktardı.

Rum Dışişleri Bakanlığı’nın Ada’daki BM Barış Gücü nezdinde girişimlerde bulunması yanında New York’taki BM merkezinde de girişimde bulunulması talimatı veren gazete benzer girişimlerin her yıl yinelendiğini yazdı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.