1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “BİZİ KAVUŞTURUN”
“BİZİ KAVUŞTURUN”

“BİZİ KAVUŞTURUN”

“Bizi kavuşturun”

A+A-

2013 yılında evlenen KKTC vatandaşı Elif Açık ve TC vatandaşı İbrahim Halil Yumuşak, Yumuşak’ın Türkiye’ye ihraç edilmesi nedeniyle ayrı yaşamak zorunda kaldı. Elif Açık, hem İçişleri Bakanlığı, hem de Cumhuriyet Meclisi’ne dilekçe gönderdiğini, ancak bir yanıt alamadığını belirterek yetkililerden yardım istedi.

KKTC vatandaşı Elif Açık, TC vatandaşı İbrahim Halil Yumuşak’la 1 Temmuz 2013’te evlendi. Ancak Halil Yumuşak Türkiye’ye ihraç edilince çift, o zamandan bu yana ayrı yaşamak zorunda kaldı. Yumuşak, ülkeye giremiyor. Hem İçişleri Bakanlığı hem de Cumhuriyet Meclisi’ne dilekçe gönderen çift, bu konuda yetkililerden bir yanıt alamadı. Gazetemize ulaşan Elif Açık, yetkililere çağrıda bulunarak “Bizi kavuşturun” dedi.

Elif Açık’ın mektubu şöyle:

“Ben KKTC vatandaşı Elif Açık, eşim TC vatandaşı İbrahim Halil Yumuşak’la nişanlı olduğumuz dönemde 2013 Mayıs ayında İşlemediği bir suça karışmış, komploya uğramış, suçsuz olduğu mahkemece ortaya çıkmıştır. Fakat KKTC’de vize cezalı olduğu için ihraç edildi. Ben de eşimin arkasından Türkiye’ye gittim ve 1 Temmuz 2013’te evlendik. Ben evlendiğim dönemlerde KKTC’de öğrenciydim.

Ben defalarca İçişleri Bakanlığına olsun Cumhuriyet Meclisi’ne olsun dilekçe yaptım fakat bir yanıt alamadım. Çünkü ben burada, eşim orada olmuyor. Yetkililere sesleniyorum ne olur bizi kavuşturun.

Muhaceret Affı yürürlüğe girdi. Hem de genel gerekçesi bölünmüş aileleri birleştirmeye yönelik. Fakat eşimi kapsamıyormuş. Bu nasıl ailelere yöneliktir? Sayın Bakanlarıma sesleniyorum. Lütfen, her karı koca gibi aynı evi paylaşmak istiyoruz. Türkiye’de kimsemiz yok ki gidip orada yaşayalım. Napayım? Kendi ülkemi mi terk edeyim? Lütfen bize yardımcı olun. Şu an bu fotoğraftaki mutluluktan o kadar uzaktayız ki…

Haberal Kıbrıslı

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.