1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “BİZİM AKLIMIZ KESMEZ MİYDİ?''
“BİZİM AKLIMIZ KESMEZ MİYDİ?''

“BİZİM AKLIMIZ KESMEZ MİYDİ?''

Burada bir karartma mı var, sessizlik mi var. Onu...

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Sekreteri Kutlay Erk, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’in ziyaretinin en büyük nedeninin doğalgaz olduğunu söyledi. Günaydın Ada programına konuk olarak Gözde Bekir’in sorularını yanıtlayan Erk, gündemdeki gelişmeleri de değerlendirdi. Kutlay Erk, Biden’ın ziyaretinin en büyük nedeninin doğalgaz olduğunu belirterek, “Burada bir karartma mı var, sessizlik mi var. Onu ileriki günlerde anlayacağız” dedi.

Erk, ziyaretle ilgili tarafların karşılıklı suçlamaları ve detaylara takılıp kalmalarınaysa bir anlam veremediğini kaydederek, “Sembol varsaydı tanınmadık. Sembol yoksaydı daha kötü duruma düşmedik. Bunların üzerinde durmaya gerek yok diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“LİDERLER İSTEKSİZ”
Görünüş itibariyle liderlerin isteksiz olduğunu belirten Erk, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Şu anda liderler görüşmede isteksizdir. ABD’liler geldi ve bir şey yaptı. Bizim aklımız kesmez miydi ayda iki kez görüşmek. Liderlerin iradesi dışında bir şeyler var. Birisi geldi ve dedi ki ‘ayda iki kez görüşün!’ Eğer onun iradesi görüşme iradesine yaradıysa bu görüşme kapsamına yarıyor mu diye düşünmek zorunda kalıyoruz. Liderler masada ne yapmak istiyorlar. Neyi hedefliyorlar. Onu göremiyoruz.”

“HÜKÜMET BOZULMAZ”
Erk, anayasa değişikliği konusunda hükümet ortağıyla ayrı görüşlerde olmaları halinde bu durumun hükümetin birlikteliğine etki edip etmeyeceğini de şu sözlerle değerlendirdi: “Elimizden geleni yaptık. Buraya kadar getirdik. Beraber çalıştığımız bazı siyasi partiler farklı tavır aldılar. Üzgünüz. Gelen defa seçimlerde bizi bunu başarabilecek sayıya ulaştırıp bu sözümüzü daha rahat ve güçlü yerine getireceğiz. Bu hükümeti bozalım diye bir tavra girilmez.” 

“BAŞKANLA ÇELİŞEN TAVRIMIZ YOK”
CTP Genel Sekreteri Kutlay Erk, “Parti başkanı ve genel sekreterin söylemleri arasında neden farklılıklar oluyor” sorusuna da şu yanıtı verdi:
“Parti başkanı aynı anda hükümetin de başkanı ve sözcüsüdür. Hükümet programı bir ortaklık programıdır. Parti başkanı bu ortaklık programına uygun olarak konuşmak zorundadır. Bu ortaklık programında zaman zaman bazı sıkıntılar olur. Ortaklar arasındaki pozisyonlarda parti sözcülerinin ifade edeceği sıkıntılar farklı olabilir. Başkanları arasında da farklılıklar olabilir. Başkanla çelişen bir tavrımız yoktur.”

“KALELERİN DEĞİL, HİZMETİN PEŞİNDEYİZ”
Yerel seçimlerle ilgili açıklama da yapan Erk, CTP’nin bu seçimlere mütevazi ve şaşalı olmayan bir bütçe ve kampanyayla hazırlandığını söyledi.
Hedeflerinin ülkenin yüzde 75-80’lik nüfusuna hizmet götürmek olduğunu belirten Erk, özellikle Lefke, Güzelyurt ve Karpaz’da belediye alma hedefleri olduğunu şu sözlerle vurguladı: “Bütün kalelerin bizde kalacağına inanıyoruz. Başka partilerin kalelerini de alacağımıza inanıyoruz. Sayıya arttıracağımıza inanıyoruz. Ama bu bir kale kavgası değil. Belediyecilik kale işi değil hizmet işidir. Hizmet de bizim işimizdir. Biz bunu 9 belediyede başarıyla yaptık.”

“İDDİALIYIZ”
Erk, milletvekilliği seçimlerinde parti içerisinde yaşanılan liste oyunlarının ikinci raundunun yerel seçimlerde yaşanıp yaşanmayacağıyla ilgili soruya da şu yanıtı verdi: “Çok dramatik sonuçlar yaratabilecek sonuçlar olabileceğini zannetmiyorum. Biz İddialı bir şekilde hazırlandık. Belediye adaylarımız güçlü Seçildiklerinde iş yapabileceklerine inanıyorum. Şu anda 9 tane yıldızlı belediyemiz var. Bunu 9’dan çok daha fazla çıkarabileceğine inanıyoruz.”

Star Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.