1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “BİZİM İÇİN HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR”
“BİZİM İÇİN HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR”

“BİZİM İÇİN HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR”

Gazimağusa’da bir grup liman işçisi,

A+A-

     
Hükümet sorunlarımızı çözsün

Gazimağusa’da bir grup liman işçisi, “bizim için hayati önem taşıyor” dedikleri taleplerinin ivedilikle hayata geçirilmesi amacıyla dün eylem yaptı

Mağusa Limanı’nda çalışan bir grup Liman İşçileri Şirketi çalışanı, taleplerinin bir sonuca bağlanması için dün sabah yaklaşık bir saat iş bırakma eylemi yaptı.

Bir grup çalışan, kısa süreli iş bırakma eylemi sırasında, hükümetten, limandan ekmek yiyen ve limana yıllarını veren insanların geleceklerini sağlamak için verdikleri mücadeleye destek istedi.

Bir grup liman işçisi adına konuşan Hüseyin Kontos, Kıbrıs Türk Liman İşçileri Şirketi’nde çalışan 80 gündelikçi olarak gelmiş geçmiş tüm iktidarların yetkilileri ile yaptıkları görüşmelerde, kendileri için hayati önem taşıyan ve ivedilikle hayata geçirilmesini bekledikleri taleplerinin artık sonuca bağlanmasını istediklerini söyledi.

Hükümetten stratejik önemi olan ve gerek ithalat, gerekse de ihracat bakımından devlete gelir getiren limanlardaki belirsizliğin son bulmasını sağlamasını talep ettiklerini belirten Hüseyin Kontos, “Hükümet, limandan ekmek yiyen ve yıllarını veren insanların geleceklerini sağlamak için verdiğimiz mücadeleye destek mahiyetinde yaptırımları hayata geçirmelidir, bunu bekliyoruz” dedi.

Ülkenin ve hükümetin siyasi ve ekonomik olarak zor bir dönemden geçtiği günlerde böylesi bir eylemi istemeye istemeye yapmak zorunda kaldıklarını ifade eden Kontos, ülke ekonomisine katkı koyan işçi kesiminin uğradığı mağduriyetin anlaşılması için eylem yaptıklarını dile getirdi.

Hüseyin Kontos, “Zor olan hayat koşulları, hayat pahalılığı, insani koşullarda yetmeyen ve yetmediği gibi en ağır koşullarda bedava ve komik rakamlarla çalıştırılan sendikasız işçiler olarak sorunların çözümünün elinde olduğu hükümetimize mevcut sorunlarımızı ve mağduriyetimizi ivedilikle çözmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

 

Kıbrıs

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.