1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "BİZİM İÇİN SÜRPRİZ OLDU"
"BİZİM İÇİN SÜRPRİZ OLDU"

"BİZİM İÇİN SÜRPRİZ OLDU"

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı görevinden alınan Hamit Bakırcı ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı görevinden alınan Ahmet Kaşif;

A+A-

 

GÖREVDEN ALINAN BAKANLAR KONUŞTU:

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK) kararı ile kabinede yapılan değişikliklerle Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı görevinden alınan Hamit Bakırcı ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı görevinden alınan Ahmet Kaşif, açıklamalarda bulundu;

KAŞİF BİLMİYORUM' DERKEN, BAKIRCI' BEKLEMİYORDUM' DEDİ:

Görevden alınması ile ilgili görüşlerinin sorulduğu DP-UG'li Milletvekili Ahmet Kaşif, hangi düşünce ve gerekçeyle görevden alındığını anlayamadığını belirtirken, Hamit Bakırcı da, "bakanlık görevinden alınmayı beklemiyordum" dedi.

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK) kararı ile kabinede yapılan değişikliklerle bakanlık görevinden alınan Hamit Bakırcı ve Ahmet Kaşif, Rana Sarro’nun sorularını yanıtladı. Görevden alınması ile ilgili görüşlerinin sorulduğu DP-UG'li Milletvekili Ahmet Kaşif, hangi düşünce ve gerekçeyle görevden alındığını anlayamadığını belirtirken, Hamit Bakırcı da, "bakanlık görevinden alınmayı beklemiyordum" dedi.

BAKIRCI: "AÇIKÇASI BEKLEMİYORDUM"

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı görevinden alınan Hamit Bakırcı, "Söyleyecek bir şey yok aslında. Biz görevimiz süresince, ülkemiz ve halkımız için elimizden geleni yaptık.

Bundan sonra gelecek arkadaşa da başarılar diliyorum. Makamlar mevkiler gelip geçicidir. Önemli olan görevimiz süresince çıtayı yüksek tutmaktır. Göreve gelecek arkadaşın da çıtayı yüksek tutması için elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Ülkemiz için hayırlısı olsun" diyen konuştu.

Hamit Bakırcı, 'Bakanlık görevinden alınmayı bekliyor muydunuz?" sorusunu da "Açıkçası beklemiyorduk" diye yanıtladı. Bakırcı, "görevden alınmasının nedeninin sorulması üzerine ise, "Bu sorunun muhatabı genel başkandır onun takdiridir" dedi.

"NEDENİNİ SORMADIM"

Görevden alınması kararının nedenini sorup sormadığının sorulduğu Hamit Bakırcı, "Hayır sormadım, sorma gereği duymadım. Genel başkanın yetkisindedir, bizi layık görüp göreve atadığı gibi, bundan sonraki süreçte de diğer arkadaşların devam etmesini takdir etmiş olabilir. Buna da saygı duymak lazım" şeklinde konuştu.

KAŞİF: HANGİ GEREKÇEYLE ALINDIĞIMI BİLMİYORUM

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı görevinden alınması ile ilgili görüşlerinin sorulduğu Ahmet Kaşif ise, "Hangi gerekçe ve hangi düşünceyle görevden alındığımızı Genel Başkan'a sormak lazım" diye konuştu ve ekledi:

"NE BADİRELERDEN GEÇTİĞİMİZ BİLİNİYOR"

"Siyasal partiler demokrasiyle yönetilir. Milletvekili olarak bizleri halk seçer ve meclise gönderir, siyasal parti iktidara geldiği zaman da başkanlar kabine oluşumuna karar verir ve atamalarını da yapar. DP kanadı ile birleşen UG'liler olarak hangi badirelerden geçildiğini çok iyi bilenlerdeniz. Halkımızın desteğiyle de milletvekilli göreve layık görüldük. Son günlerde Arabacıoğlu'nun istifası ile bir boşluk doğmuştu.

Bakan atanırken, kabine değişikliği yapılması kararı alındı. Bize düşen göreve gelecek olana başarılar dilemek ve destek vermektir."

"SORMAYA GEREK YOK"

Görevden alınmasının gerekçesini kendisinin sorup sormadığı yönündeki soruya karşılık da Kaşif, "gerek yok" diye yanıtladı.

"YURTDIŞINDAYKEN GÖREVDEN ALINDIM"

Bakanlık görevinden alınması kararının kendisinin yurtdışında olduğu bir sırada verildiğini de belirten Kaşif, "Bayram tatilinde İspanya'daydım dün sabah Türkiye'ye geldim. Evet, yurtdışında olduğum sırada bu karar alındı" diye konuştu.

Detay

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.