1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. "Bizim odalarda hamile kalırsanız otel bedava"
"Bizim odalarda hamile kalırsanız otel bedava"

"Bizim odalarda hamile kalırsanız otel bedava"

"Bizim odalarda hamile kalırsanız otel bedava"

A+A-

İtalya’nın Assisi kentinde oteller, kendi tesislerinde konaklarken hamile kalan müşterilerine tatil hediye ediyor. ‘Fertility Room’ (doğurganlık odası) adlı proje, İtalya’daki düşük doğum oranlarına karşı girişimde bulunmak ve yerel turizmi güçlendirmek amacı taşıyor.

İtalya’nın küçük bir kenti olan Assisi’de turizmi ve doğurganlığı canlandırmak için ilginç bir proje başlatıldı. Projeye katılan otellerde kalan müşteriler, bu sırada hamile kaldıklarını ispat ederse ileride aynı tesiste bedava tatil ya da para iadesine hak kazanıyor. Müşterilerin kanıt olarak, otelde kaldıktan 9 ay sonra bebeklerinin dünyaya geldiğini gösteren belgeler sunmaları gerekiyor. Fertility Room projesine şimdilik 10 otel ve tesis katılıyor.

Vatan gazetesinde yer alan habere göre çocuk yapan müşterilere bedava tatil veya para iadesi kampanyasının 31 Mart 2017 tarihine kadar sürmesi planlanıyor. Kampanyanın internet sitesinde “Ülkemizdeki düşük doğum oranı, sosyal politikalar açısından gelecek yılların en büyük sorunlarından birini teşkil ediyor. İşte bu yüzden Assisi’deki bazı özel turistik işletmeler orijinal bir fikir önermeye karar verdi” deniliyor.

BELEDİYE PROJEYE MESAFELİ

Avrupa ülkeleri içinde doğum oranının en düşük olduğu ülkelerden biri olan İtalya’da geçen yıl yaklaşık 485,000 çocuğun dünyaya geldiği, bu sayının rekor seviyede düşük olduğu belirtiliyor. İtalyan basınında yankı uyandıran proje, yerel yönetiminse tepkisiyle karşılaştı. Assisi Belediye Başkanı Stefania Proietti, “Belediyenin bu girişimle alakası yoktur” dedi. Assisi’nin bağlı olduğu Umbria Bölge Meclisi Üyesi Claudio Ricci de kampanyanın bölgenin imajına zarar verip vermediği konusunda inceleme başlatacaklarını duyurdu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.