1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “BİZİM OLMAYAN BİR SUYUN PEŞKEŞ ÇEKİLMESİ...”
“BİZİM OLMAYAN BİR SUYUN PEŞKEŞ ÇEKİLMESİ...”

“BİZİM OLMAYAN BİR SUYUN PEŞKEŞ ÇEKİLMESİ...”

“Bizim Olmayan Bir Suyun Peşkeş Çekilmesi Mümkün Değil”

A+A-

KALYONCU: “TÜRKİYE’NİN BU SUYU ÜLKEYE İSTERSE VERECEĞİNİ HERKESİN BİLMESİ GEREKİR”

Çavuşoğlu’ndan sonra eleştirileri yanıtlayan Başbakan Kalyoncu da, bu suyun Türkiye’den geldiğini ve Türkiye’nin bu suyu ülkeye isterse vereceğini herkesin bilmesi gerektiğini ifade etti. Kalyoncu, suyun nasıl yönetileceği konusunda büyük tartışmalar yaşandığını anımsattı.

Su konusunda üç metin ortaya çıktığını ve bazı maddelerin değiştirildiğini ifade eden Başbakan Kalyoncu, “bu suya ihtiyacımız yoktur diyebilecek kimsenin bulunmadığını” vurguladı.

“BİZİM OLMAYAN BİR SUYUN PEŞKEŞ ÇEKİLMESİ MÜMKÜN DEĞİL”

“Bizim olmayan bir suyun peşkeş çekilmesi mümkün değildir” diyen Başbakan Kalyoncu, suyun bize belli şartlarda gönderildiğini ve gönderenlerin de belli bir güce sahip olduğunun göz ardı edilmemesi gerektiğini kaydetti.

Kalyoncu “suyun bize belli şartlarda verilmesinin doğal olduğunu” ifade ederek, suyun vatandaşlara sağlıklı ve en kullanışlı şekilde ulaştırılması için çalıştıklarını, bu amaçla 13 maddelik bir anlaşmaya imza koyduklarını anlattı. Kuyuların kontrolünün kendilerinde olduğunu vurgulayan Başbakan Kalyoncu, bundan tarımda kullanacak suyun çok pahalı olacağı anlamının çıkarılmaması gerektiğini söyledi.

Belediyelerin kendi iradeleri konusunda hassas olduklarının anlaşmada belirtildiğini ifade eden Başbakan Kalyoncu, su fiyatlarına dikkat edileceğini kaydetti.

“İMZALANAN ANLAŞMA SOLCULUK, SAĞCILIK KONUSU DEĞİL. SU HERKESİN HAKKI”

Başbakan Kalyoncu, imzalanan anlaşmanın solculuk, sağcılık konusu olmadığını, suyun herkesin hakkı olduğunu vurguladı.

Suyun idaresinin devletin iradesinde olacağını belirten Kalyoncu, işletmede belediyeler birliğinin temsilcisi olacağını, fiyatla ilgili olarak idarenin söz hakkı olacağını sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.