1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BKP, AKP’Yİ KINADI
BKP, AKP’Yİ KINADI

BKP, AKP’Yİ KINADI

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), Türkiye’de polis şiddeti sonucu cinayetler olduğunu belirtti ve iktidar partisi AKP’yi kınadı

A+A-

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP),  Türkiye’de polis şiddeti sonucu cinayetler olduğunu belirtti ve iktidar partisi AKP’yi kınadı.

Genel Sekreter Abdullah Korkmazhan tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’de AKP’ye karşı oluşan “halk hareketi” selamlandı ve hükümetin polis tarafından “katledilen” Ahmet Atakan’ın faili olduğu ifade edildi.

Türkiye’nin demokratikleşmesi yönünde atılacak her türlü adıma destek olmaya, ilerici ve sol güçler ile devrimci dayanışmayı yükseltmeye devam edeceklerini kaydeden Korkmazhan, demokratik, barışçıl ve çağdaş bir Türkiye’nin tüm bölge halklarının özlemi olduğunu belirtti.

AKP’nin Türkiye ve bölgede şiddet ve savaş yanlısı politikalar izlediğini iddia eden Korkmazhan, buna rağmen bazı kesimlerin AKP’den Kıbrıs sorununda çözüm beklediğini ifade ederek, “Ekonomik paketler, özelleştirme ve çözümsüzlük politikaları ile Kıbrıslı Türk toplumunu yokoluşa sürükleyen AKP hükümetine ve işbirlikçilerine Kıbrıs’ta da geri adım attıracağız” dedi.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.