1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BKP, AP SEÇİMLERİNDE OY KULLANMA ÇAĞRISI YAPTI
BKP, AP SEÇİMLERİNDE OY KULLANMA ÇAĞRISI YAPTI

BKP, AP SEÇİMLERİNDE OY KULLANMA ÇAĞRISI YAPTI

İzzet İzcan, Kıbrıslı Türkleri, 25 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılarak “çözüm yanlısı sol kesimlere” oy vermeye çağırdı.

A+A-

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP)  Genel Başkanı İzzet İzcan, Kıbrıslı Türkleri, 25 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılarak “çözüm yanlısı sol kesimlere” oy vermeye çağırdı.

İzcan yaptığı yazılı açıklamada, “Tüm Kıbrıslı Türkler, Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılarak özgür iradeleri ile oylarını kullanmalıdır” ifadelerini kullanarak, katılıma karşı çıkan  ve engellemeye çalışan kesimlerin “ayrılıkçı rejime hizmet ettiklerini” savundu.

“İki taraftaki statükocu kesimlerin, Kıbrıslı Türklerin Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılımını engellemek için yoğun bir çaba içerisinde olduklarını” ileri süren  İzcan, “Kıbrıs Cumhuriyeti’ni kendi malları gibi gören zihniyet ile Kıbrıs’ın yarısını askeri denetimleri altında tutan zihniyet arasında hiçbir fark yoktur” dedi.

“Kıbrıs Cumhuriyeti” vatandaşı olan Kıbrıslı Türklerin ikamet yerleri gerekçe gösterilerek seçme ve seçilme haklarının ellerinden alınmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, AB yetkililerinin bu anti-demokratik uygulamaya derhal müdahale etmelerini talep etti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.