1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BKP, BES VE LTB ÇALIŞANLARINA DESTEK BELİRTTİ
BKP, BES VE LTB ÇALIŞANLARINA DESTEK BELİRTTİ

BKP, BES VE LTB ÇALIŞANLARINA DESTEK BELİRTTİ

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) , Lefkoşa’nın yeniden “çöp kente” dönüştüğünü ileri sürerek, Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) ...

A+A-

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) , Lefkoşa’nın yeniden “çöp kente” dönüştüğünü ileri sürerek, Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Kadri Fellahoğlu’nun borçların yapılandırılıp ödenmesi konusunda gösterdiği kararlılığı,emekçilerin ücret ve sosyal yatırımlarının ödenmesi konusunda göstermediğini savundu.

BKP Lefkoşa İlçe Başkanı Hüseyin Yılmaz Yaşarcan yaptığı yazılı açıklamada, Belediye Emekçileri Sendikası’nın (BES)  ve emekçilerin yanında olduklarını belirterek, LTB’de sorunların çözülmemesinin ve Lefkoşa’nın yeniden çöp kente dönüşmesinin sorumlusunun çalışanlar değil, hükümet ve LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu olduğunu iddia etti.

Yaşarcan,  LTB çalışanalrının alacakları ile  maaşlarının bir an önce ödenmesi ve sosyal yatırımlarının yapılmasını talep etti.

Yaşarcan, “Belediyeyi iflasa sürükleyen, enkazı yaratanlardan hesap sorulması ve yargı sürecinin başlatılması” gerektiğini belirterek, Belediye’nin yasa dışı borçlanmalarının ödenmemesi ve bu konuda yargı süecinin başlatılması gerektiğini ifade etti.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.