1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BKP BES’İ ZİYARET ETTİ
BKP BES’İ ZİYARET ETTİ

BKP BES’İ ZİYARET ETTİ

Birleşik Kıbrıs Parti (BKP)' den Lefkoşa Türk Belediyesi’ne ziyaret

A+A-

İZCAN: “LTB’DEKİ SORUNLARI ÇÖZÜMÜ İÇİN HÜKÜMETİ, BAŞSAVCILIĞI, SAYIŞTAYLIĞI VE POLİSİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ”

BOZAT: “LTB ÇALIŞANLARININ BÜTÇESİ LTB BÜTÇESİNDEN ÇOK DAHA KÖTÜ DURUMDADIR. EĞER GERÇEKTEN DEVLET VARSA BU ÇALIŞANLARA SAHİP ÇIKMALI”

Birleşik Kıbrıs Parti (BKP), Lefkoşa Türk Belediyesi’nde (LTB) uzun süredir yaşanan sıkıntıların yapılan ara seçime rağmen değişmediğini ve aynı şekilde yaşanmaya devam ettiğini, sonuçlarını da vergisini veren Lefkoşa halkının çektiğini savunarak, Belediye Emekçileri Sendikası’nın (BES) belediyedeki sorunların çözümü için ortaya koyacağı her mücadelede yanında olacağını, destek vereceğini bildirdi. 

BKP, LTB’de yaşanan sorunların çözümlenmesi, Lefkoşa halkının ödediği vergilerin karşılığını alması, parasının finans şirketleri ile bankalara gitmemesi, çalışanların emeğinin karşılığını alabilmesi için hükümeti, LTB’de yaşanan usulsüzlükler ile hukuk dışı borçlanmaların ortaya çıkarılması ve sorumluların yargılanması için de Başsavcılık, Sayıştay ve Polisi göreve çağırdı.  

İzzet İzcan başkanlığındaki BKP heyeti, bugün BES’i ziyaret ederek, LTB’de yaşanan son gelişmeler hakkında BES Başkanı Savaş Bozat’tan bilgi aldı.

Bozat, İzcan’a, LTB’de Cemal Bulutoğluları döneminden bugüne kadar geçen süre içerisinde yaşanan sıkıntıları ve sorunları anlatarak, CTP-BG ile LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu’nun bu sıkıntıları çözeceği iddiasıyla oraya girdiğini ancak tüm sıkıntıların ortada durduğunu, eylem yada grev olmamasına rağmen sokakların çöp dolu olduğunu, çalışanların 90 gün çalışıp 30 günlük maaş aldığını, araçların bozuk olduğunu ve maddi kaynak olmamasından dolayı tamir edilemediğini anlattı.

Bozat, çalışanların LTB’de yaşanan sorunların çözümü için sabrettiğini ancak artık tahammül sınırının kalmadığını, maaş alamadığını işaret ederek, “LTB çalışanlarının bütçesi LTB bütçesinden çok daha kötü durumdadır. Bankaya gidip maaş alamayan çalışanlar baygınlık geçiriyor.  Bu durum yürekler acısı bir durumdur. Eğer gerçekten devlet varsa artık bu soruna el atsın çalışana sahip çıksın” dedi.

Konuşmasında CTP-BG ve bir önceki başkan Cemal Bulutoğluları’nı eleştiren Bozat, belediyede usulsüz borçlanmaların yapıldığını, ancak hesabının sorulmadığını, borç yapılandırılmasının yapılamadığını, yasa dışı borçlanmalara yasa dışı ödemelerin sürdüğünü savunarak, belediye meclisinin, Çangar Finans’tan alınan usulsüz borçlanmanın ödemelerin durdurulması konusunda mahkemeye ara emri başvurusunda bulunacağını, bunun yapılması durumunda çalışanların da destekleyeceğini kaydetti.

Bozat, Fellahoğlu’nun göreve geldiği dönemde belediyenin borcunun 90 milyon TL olduğunu fakat bugüne kadar geçen sürede bu borcun, dövizin yükselmesi ve faizlerden dolayı 124 milyon TL’ye çıktığını belirterek, yeni oluşan hükümetin artık gecikmeden LTB’ye el atması gerektiğini vurguladı.   

16 belediyenin Sosyal Sigorta ve İhtiyat Sandığı’na 160 milyon TL borcu bulunduğunu ifade eden Bozat, koalisyon hükümetinin LTB’de de yetkili yerde oturduğunu ve bu sorunu çözebilecek adımları atmasını beklediklerini söyledi.

İZCAN

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan da, belediyenin eski durumundan farkı olmadığını, sorunların çözümü için gerekli adımların atılmadığını, usulsüz borçlanma ve hukuk dışılıkların üzerine gidilmediğini, Lefkoşa halkının vergilerinin hizmete dönüşmediğini ve finans kuruluşlarına gittiğini, maaşların ödenmediğini, yatırımların yapılmadığını ileri sürdü.

İzcan, hükümetin artık vakit geçirmeden LTB’ye el atması ve Lefkoşalının ödediği vergilerin hizmete dönüşmesini sağlaması gerektiğini belirterek, bu sorunların devam etmesi durumunda Lefkoşa sokaklarının dolacağını, mücadeleye geçileceğini söyledi.

LTB’yi bu duruma düşürenleri protesto eden İzcan, BES’e tam destek verdiklerini, her mücadelede de yanında olacaklarını vurguladı.

Pazartesi günü Başsavcılığı ziyaret ederek polisteki işkence iddialarını gündeme taşıyacaklarını, bu görüşmede LTB için de çağrıda bulunacaklarını ifade eden İzcan, polis, Savcılık ve Sayıştay’ın görevini yapması çağrısında bulundu.

LTB’de yaşananları halka da şikayet eden İzcan, bu şikayetin eyleme, mücadeleye dönüşebileceğini vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.