1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BKP:” ÇÖZÜM KIBRISLILARIN ÇIKARLARINA HİZMET ETMELİ”
BKP:” ÇÖZÜM KIBRISLILARIN ÇIKARLARINA HİZMET ETMELİ”

BKP:” ÇÖZÜM KIBRISLILARIN ÇIKARLARINA HİZMET ETMELİ”

Birleşik Kıbrıs Partisi(BKP) Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, Kıbrıs’ta çözümün yabancı güçlerin değil, Kıbrıslıların ortak çıkarına hizmet etmesi gerektiğini bildirdi.

A+A-

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP)  Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, Kıbrıs’ta çözümün yabancı güçlerin değil, Kıbrıslıların ortak çıkarına hizmet etmesi gerektiğini bildirdi.

Korkmazhan bugün yaptığı yazılı açıklamada, başta Amerika Birleşik Devletleri (ABD) olmak üzere “emperyalist” olarak nitelediği devletlerin Kıbrıs sorununun çözüm çabalarına doğrudan müdahil olduğuna işaret ederek, bunun doğru bir yaklaşım olmadığını kaydetti.

“Emperyalist güçlerin çözüm adına yeni bir plan dayatmasına karşıyız” diyen Korkmazhan, , “Kıbrıs sorununun mimarları olan ABD ve diğer güçlerin çözümden anladıklarının iki ayrı devlete dayalı konfederal yapı oluşturarak kendi çıkarlarını korumaya devam etmek olduğunu” ileri sürdü.

Korkmazhan   “ABD ve diğer emperyalist güçler Kıbrıs’ı yeniden birleştirecek ve Kıbrıslıların çıkarına olacak bir çözüm peşinde değillerdir” diyerek,  ABD ve diğer ülkelerin Kıbrıs sorununa ilgilerinin artmasının Kıbrıs’taki petrol ve doğal gazı kontrol altına almaya yönelik olduğunu ileri sürdü.

Korkmazhan, Ekim ayında başlaması muhtemel yeni müzakere sürecinde federal çözüm zeminine bağlı kalınması gerektiğini kaydetti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.