1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BKP: “EĞİTİM ŞURASI KARARLARI HAYATA GEÇİRİLMELİ”
BKP: “EĞİTİM ŞURASI KARARLARI HAYATA GEÇİRİLMELİ”

BKP: “EĞİTİM ŞURASI KARARLARI HAYATA GEÇİRİLMELİ”

Birleşik Kıbrıs Partisi, 5. Eğitim Şurası’nda önemli ve ilerici birçok karara imza atıldığını kaydederek, hükümet ve Eğitim Bakanlığının alınan kararları hayata geçirmesini talep etti.

A+A-

Birleşik Kıbrıs Partisi,  5. Eğitim Şurası’nda önemli ve ilerici birçok karara imza atıldığını kaydederek, hükümet ve Eğitim Bakanlığının alınan kararları hayata geçirmesini talep etti.

BKP’den yapılan açıklamada, “Okula dayalı yönetim, Andımızın kaldırılması, Hala Sultan İlahiyat Koleji’nin kapatılması, barış eğitimi, çağdaş tarih ve dil eğitimi gibi bir çok önemli kararı destekliyor ve biran önce hayata geçirilmesi için CTP-BG ile DP-UG hükümetini göreve çağırıyoruz” denildi.

“BAKAN’IN TAVRI KABUL EDİLEMEZDİR”

“Andımızın kaldırılması gibi beğenmediği kararların alınması nedeniyle Eğitim Şurası’nı terk eden Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu’nun tavrı kabul edilemezdir”  iddiasında bulunulan açıklamada, “Eğitim Şurası resmi eğitim anlayışının propaganda yeri değildir. Tüm ülkenin geleceğini yakından ilgilendiren Eğitim Şurası’nda demokrasi, katılımcılık ve farklı görüşlere saygı gösterilmesi esas olmalıdır” denildi.

TAK

 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.