1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BKP, ELEKTRİĞE ZAM YAPILMAK İSTENMESİNİ ELEŞTİRDİ
BKP, ELEKTRİĞE ZAM YAPILMAK İSTENMESİNİ ELEŞTİRDİ

BKP, ELEKTRİĞE ZAM YAPILMAK İSTENMESİNİ ELEŞTİRDİ

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, KIB-TEK Başkanı İsmet Akim’in açıklamalarına atıf yaparak, petrol fiyatlarındaki artış nedeniyle elektriğe yüzde 15-20 oranında zammın gündemde olduğunu belirtti ve bunun “hırsızlık olduğ

A+A-

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan,  KIB-TEK Başkanı İsmet Akim’in açıklamalarına atıf yaparak, petrol fiyatlarındaki artış nedeniyle elektriğe yüzde 15-20 oranında zammın gündemde olduğunu belirtti ve bunun “hırsızlık olduğunu” iddia etti.

Yazılı bir açıklama yapan Korkmazhan, KIB-TEK Başkanı İsmet Akim’i eleştirerek, “yasadışı uygulama ve borçlanmalar, partizanca istihdamlar, şeffaf ve hukuka uygun olmayan ihaleler yaptığını” savundu.

Akim’in sunduğu veri ve yaptığı açıklamaların güvenilir olmadığını ileri süren Korkmazhan, Akim ve Yönetim Kurulu’nun görevden alınmasını, kurumun denetlenerek usulsüz ve yasa dışı uygulamalara imza atanların yargılanmasını istedi

Korkmazhan, “Petrol fiyatları yıl başından itibaren ucuzlamaya başladı ve varil fiyatı 45 dolara kadar düştü. Elektrik fiyatlarını ucuzlatması gereken KIB-TEK, bunu yapmayarak aradaki farkı adeta halkın cebinden çaldı. Şimdi de zam yaparak bu soyguna devam etmek istiyorlar” iddiasında bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.