1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BKP ELEŞTİRDİ!
BKP ELEŞTİRDİ!

BKP ELEŞTİRDİ!

Hükümet ve meclisin meşruluğu yoktur.

A+A-

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, “Hükümet ve meclisin meşruluğu yoktur” iddiasında bulundu.

Meclisin oybirliğiyle referanduma sunduğu Anayasa değişikliklerine halkın yüzde 62’si tarafından reddedildiğini hatırlatan Korkmazhan, “Hükümet ve mecliste temsil edilen siyasi partiler hiçbir şey olmamış gibi hareket ediyor, halkın iradesini görmezden geliyor. Halktan onay almayan ve istifa etmesi gerekenler, halk aleyhine politikalarına devam ediyor” dedi.

Abdullah Korkmazhan, bugün yaptığı açıklamada, CTP BG - DP UG hükümetini “halk düşmanı olmakla” suçlarken, insanların büyük kesiminin borçlanarak yaşadığı, ekonomik çıkmazın birçok sosyal sorun yarattığı; vatandaşın yaşama sevinciyle, geleceğe dair umudunun yok edildiğini öne sürdü.

Korkmazhan, “Asgari ücrete artış yapmayan, hayat pahalılığına karşı önlem almayarak işçileri, çalışanları ve halkın büyük kesimini açlık sınırı altında yaşama mahkûm edenler, milletvekili ve bakan maaşlarına 500 TL’lik zam yaptı, büyük kesimi yandaşları olan sermaye gruplarının toplam 68 Milyon TL’lik vergi borcunu sildi” ifadelerini de kullandı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.