1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BKP GENEL BAŞKANI İZCAN AKEL’İN 22. KONGRESİNE KATILDI
BKP GENEL BAŞKANI İZCAN AKEL’İN 22. KONGRESİNE KATILDI

BKP GENEL BAŞKANI İZCAN AKEL’İN 22. KONGRESİNE KATILDI

BKP GENEL BAŞKANI İZCAN AKEL’İN 22. KONGRESİNE KATILDI

A+A-

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, Güney Kıbrıs’ta AKEL’in 22. Kongresine katılarak, konuşma yaptığını bildirdi.

İzcan basın bürosu aracılığıyla yaptığı açıklamada, kongrede yaptığı konuşmasına, kongreyi “devrimci duygularla” selamlayarak başladığını belirtti ve “Yurdumuzun öteki yarısından hepinize sevgi ve selam getirdim” dediğini kaydetti.

İzcan, “Kurulduğu günden beri Kıbrıs halkının birliği, işçi sınıfının hakları ve ortak bir vatan yaratma mücadelesini korkusuzca bedel ödeyerek sürdüren” AKEL’in 22. Kongresine başarılar dileyerek, “Bu mücadelede yaşamlarını yitiren Dervişali Kavazoğlu, Kostas Mişavulis, Savas Manikos, Özker Özgür, Kutlu Adalı, Ayhan Hikmet, Müzaffer Gürkan ve daha birçok yoldaşımızı saygıyla anıyorum. Onların yaşamlarını feda ederek yaktıkları meşale hala yanıyor” dedi.

İzzet İzcan, “Yurdumuz bölünmüş, insanlarımız acı çekiyor. Binlerce kayıp insanımız hala kuyularda, toplu mezarlarda arıyoruz” dediği konuşmasında, emperyalizm ve kendine “milliyetçi” diyenlere; “Yarattığınız eserinizle öğünün, Kıbrıs’ın trajedilerine bakarak utanın ve susun. Sizin aklınıza ihtiyacımız yok” diye seslendi.

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, kongreye yönelik sözlerinin ardından “Kıbrıs’ın yetiştirdiği en değerli evlatlardan biri” diye nitelediği Özker Özgür’ün kendilerinden; “Kıbrıs birleşip özgürlüğe kavuştuktan sonra şimdiki ara bölgeye, barış mücadelesinde yaşamlarını yitiren tüm yurtseverler için bir anıt zeytin ağacı dikmelerini istediğini” söyleyerek, şöyle devam etti:

“Unutmadık. Bu vasiyeti yerine getirmek boynumuzun borcudur. Biz komünistler, biz ilericiler ve yurtseverler bu vasiyeti yerine getirmek için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ortak vatan kavgasını birlikte verecek ve anıt zeytin ağacını istediği yere dikeceğiz.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.