1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BKP GENEL SEKRETERİ KORKMAZHAN VİYANA’DA TEMASLARDA BULUNDU
BKP GENEL SEKRETERİ KORKMAZHAN VİYANA’DA TEMASLARDA BULUNDU

BKP GENEL SEKRETERİ KORKMAZHAN VİYANA’DA TEMASLARDA BULUNDU

BKP GENEL SEKRETERİ KORKMAZHAN VİYANA’DA TEMASLARDA BULUNDU

A+A-

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, Viyana’da gerçekleşen Solun 3. Akdeniz Konferansı hazırlık toplantısı ve Avrupa Sol Partisi Yürütme Kurulu toplantısı çerçevesinde, Lübnan Komünist Partisi, Almanya Sol Parti, Almanya Komünist Partisi, SYRIZA ve ÖDP başta olmak üzere katılımcı parti temsilcileri ile görüşmeler gerçekleştirip, görüş alışverişinde bulundu.

BKP’den yapılan açıklmaya göre, Kıbrıs sorunu, müzakere sürecinde gelinen son aşama, Avrupa ve Orta Doğu’da yaşanan son siyasi gelişmelerin değerlendirildiği görüşmelerde, partiler arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi de ele alındı.

BKP Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, temasların ardından yaptığı değerlendirmede, Avrupa ve Akdeniz ülkeleri sol partileri ile çok yararlı görüşmeler yaptıklarını belirterek, uluslararası sol hareket ile enternasyonalist temelde iş ve güçbirliğini geliştirip sürdürmeye devam edeceklerini vurguladı.

Emperyalist savaşlar sonucu Orta Doğu’da yaratılan kan gölünün her geçen gün büyüdüğüne dikkat çeken Korkmazhan, yaşanan göçmen sorununun emperyalist savaşların bir sonucu olduğunun altını çizdi. Emperyalizmin enerji kaynaklarını denetim altında tutmak ve nüfuz alanını genişletmek için Orta Doğu’da savaş ve çatışmaları körüklediğini ve kontrollü bir kaos yarattığını kaydeden Korkmazhan, emperyalist saldırganlığa karşı Orta Doğu halkları ve sol partiler ile dayanışmalarını sürdüreceklerini dile getirdi.

Avrupa Birliği’nin halklara dayattığı neo-liberal sömürü ve kemer sıkma politikalarına karşı Avrupa halklarının ayağa kalkmakta olduğunu belirten Korkmazhan, “Yunanistan’da Syriza örneğinde de görüldüğü gibi Avrupa Birliği’nin halkların iradesine, demokrasiye ve adalete saygısı yoktur. Halkların ne istediği onlar için önemli değildir. Tek önemsedikleri, kapitalist sistemin krizlerinin aşılması, sömürünün devam etmesi ve kâr, daha fazla kârdır” dedi.

Korkmazhan, BKP’nin, gözlemci üyesi olduğu Avrupa Sol Partisi ile birlikte çalışmaya, halkların ve emeğin avrupası için ortak mücadeleye devam edeceğini vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.