1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BKP: “HÜKÜMET KENDİ PROGRAMINI DEĞİL, EKONOMİK PAKETİ UYGULUYOR”
BKP: “HÜKÜMET KENDİ PROGRAMINI DEĞİL, EKONOMİK PAKETİ UYGULUYOR”

BKP: “HÜKÜMET KENDİ PROGRAMINI DEĞİL, EKONOMİK PAKETİ UYGULUYOR”

İzzet İzcan,hükümetin halka söz verdiği kendi hükümet programını değil,

A+A-

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan,hükümetin halka söz verdiği kendi hükümet programını değil, UBP hükümeti döneminde imzalanan ekonomik paketi uyguladığını iddia etti.

İzcan yaptığı açıklamada, hükümetin halka, bir önceki hükümet döneminde kabul edilen ekonomik paketi revize etme sözü vermesine rağmen, paketi adım adım hayata geçirmekte olduğunu savundu.

İzcan, “Tüm sektörlerin içinde bulunduğu ekonomik kriz, özelleştirmeleri öngören, halkın vergi yükünü arttıran, işsizliği ve yoksulluğu derinleştiren, tasarruf adı altında kamuya ve üretime yönelik harcamaları kısıtlayan ekonomik paketten kaynaklanmaktadır”  diyerek, hükümetin ‘halkın değil, partilileri yararına hareket ettiğini” ileri sürdü.

Hükümeti eleştiren İzzet İzcan şöyle devam etti:

“Eğitim ve sağlığa bütçede kaynak yok diyorlar. Ancak müdür ve müşavir adı altında kamuya istihdam ettikleri parti militanlarını finanse etmeye kaynak ayırabiliyorlar. Asgari ücrete artış yapmıyorlar. Ancak yandaşları olan şirketlerin milyonlarca TL vergi borçlarını siliyor ve milletvekili maaşlarına 500 TL artış yapabiliyorlar. Tüccarın her dediğini ikiletmiyorlar, üreticiyi ve hayvancıyı ise kaderine terk ediyorlar.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.