1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BKP: “İNSAN TİCARETİNE KARŞI ETKİLİ ÖNLEMLER ALINMALI”
BKP: “İNSAN TİCARETİNE KARŞI ETKİLİ ÖNLEMLER ALINMALI”

BKP: “İNSAN TİCARETİNE KARŞI ETKİLİ ÖNLEMLER ALINMALI”

BKP: “İNSAN TİCARETİNE KARŞI ETKİLİ ÖNLEMLER ALINMALI”

A+A-

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Kadın Meclis Sözcüsü Hediye Yiğiter, “insan ticareti” ve “kadınların zorla seks kölesi olarak çalıştırılmasına” karşı etkili önlemlerin hayata geçirilmesini talep etti.

Yiğiter yaptığı yazılı açıklamada, “Kıbrıs’ın kuzeyinde insan ticareti yapıldığının ve kadınların zorla seks kölesi olarak çalıştırıldığının” ABD İnsan Ticareti Raporu’nda bir kez daha ortaya konulduğunu belirtti.

Durumu utanç verici ve kabul edilemez bir suç olarak nitelendiren Yiğiter, gece kulüplerinin kapatılarak yaşanan insanlık dışı uygulamalardan sorumlu olanların cezalandırılması talebinde bulundu.

Gece kulüplerinde çalıştırılan kadınların “devlet eli ile zorla alıkonulduğunu”, adaya girişlerinden itibaren insanlık dışı muamele ile zor ve şiddette maruz kaldıklarını savunan Yiğiter, “İnsan tacirleri ve mafya tarafından iş vaadi ile ülkelerinden getirilip, pasaportlarına el konulan kadınlar bedenlerini satmaya zorlanmakta ve devlet kadın bedeni üzerinden vergi almaktadır” iddiasında bulundu.

Yiğiter açıklamasında, “İnsan hakları ihlalleri, insanın meta gibi alınıp satılması, her türlü sömürü ve baskı biçimi, kara para aklama ve daha birçok suçla yaşanmaz hale getirilen Kıbrıs’ın kuzeyindeki ayrılıkçı ve çarpık rejime karşı tüm kadın ve ilerici örgütler ortak mücadele başlatmalıdır” dedi.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.