1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BKP KADIN MECLİSİ KADINA YÖNELİK ŞİDDETİ PROTESTO ETTİ
BKP KADIN MECLİSİ KADINA YÖNELİK ŞİDDETİ PROTESTO ETTİ

BKP KADIN MECLİSİ KADINA YÖNELİK ŞİDDETİ PROTESTO ETTİ

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Kadın Meclisi, kadına yönelik şiddetin bir insanlık suçu olduğunu ve bunu protesto ettiğini açıkladı.

A+A-

YİĞİTER: “KADINA YÖNELİK ŞİDDET İNSANLIK SUÇUDUR”

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Kadın Meclisi, son günlerde basında yer alan kadına yönelik şiddet haberlerini, “Kıbrıs’ın kuzeyinde şiddetin hızla arttığının bir göstergesi” olarak değerlendirerek, kadına yönelik şiddetin bir insanlık suçu olduğunu ve bunu protesto ettiğini açıkladı.

Son bir haftada iki kadına eski eşleri tarafından uygulanan şiddetin, sorununun bireysel değil toplumsal bir sorun halini aldığının göstergesi olduğunun altı çizilen açıklamada, “yaşananlara münferit olaylar olarak bakmak ya da kişisel çatışmalar olarak değerlendirmek mümkün değildir” denildi.

BKP Kadın Meclisi Sözcüsü Hediye Yiğiter, “Kıbrıs’ın kuzeyinde genel anlamda şiddet uygulama eğiliminin hızla yükseldiğini görmekteyiz. Bir taraftan yasalarda var olan yasal boşluklar öte yandan toplumsal cinsiyet algıları kendini güçlü olarak niteleyen erkeğin kadına yönelik şiddet uygulamasına zemin hazırlamaktadır” dedi.

“DAYANIŞMA EVLERİ VE CİNSİYET EŞİTLİĞİ DERSLERİ ŞARTTIR”

Kadına yönelik şiddetin yalnızca yasal düzenlemelerle engellenemeyeceğinin altını çizen Yiğiter, “Bir yandan şiddeti önlemeye karşı gerekli yasal tedbirler alınırken, öte yandan şiddete maruz kalan kadının toplumsal hayata katılımını sağlayacak ekonomik ve sosyal tedbirlerin de alınması kaçınılmazdır. Bu noktada, şiddete uğrayan kadınların yaşamlarını bağımsız sürdürebilecekleri dayanışma evleri kurulması şarttır” dedi.

Toplumdaki şiddet eğilimini geriletmenin en önemli aracının eğitim olduğuna vurgu yapan Yiğiter, “Bu nedenle toplumsal cinsiyet eşitliği dersleri eğitim müfredatının bir parçası olmalıdır” ifadelerini kullandı.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.