1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BKP, KAVAZOĞLU VE MİŞAULİS'İN ANI ETKİNLİKLERİNE KATILDI
BKP, KAVAZOĞLU VE MİŞAULİS'İN ANI ETKİNLİKLERİNE KATILDI

BKP, KAVAZOĞLU VE MİŞAULİS'İN ANI ETKİNLİKLERİNE KATILDI

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan başkanlığında aralarında gençlik kolları üyelerinin de bulunduğu heyet...

A+A-

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan başkanlığında aralarında gençlik kolları üyelerinin de bulunduğu heyet, Derviş Ali Kavazoğlu ve Kostas Mişaulis anısına, Lefkoşa’nın güneyinde ve Dali’de düzenlenen etkinliklere katılarak, Kavazoğlu ile Mişaulis’in mezarlarına çelenk koydu.

BKP’den yapılan açıklamaya göre, BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, etkinliklerde basına yaptığı açıklamada, BKP’nin Derviş Ali Kavazoğlu, Kostas Mişaulis, Fazıl Önder, Ayhan Hikmet, Muzaffer Gürkan, Kutlu Adalı ve diğer barış, demokrasi ve ortak vatan savaşçılarının mücadelelerini sürdürdüğünü söyledi.

İzcan, “Derviş Ali Kavazoğlu ve Kostas Mişaulis’i saygı ile anıyoruz. Anıları mücadelemize ışık tutuyor. Yoldaşlarımızı katleden faşistler ülkemizi kanla böldüler biz ise kararlılıkla birleştireceğiz” dedi.

Kavazoğlu ve Mişaulis’in mücadelesinin kitlelere esin kaynağı olduğunu ifade eden İzcan, onların canlarını verdiği ortak vatana ulaşana kadar bu yolu yürüyeceklerini belirtti.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.