1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BKP LTB BAŞKANI FELLAHOĞLU’NU İSTİFAYA ÇAĞIRDI
BKP LTB BAŞKANI FELLAHOĞLU’NU İSTİFAYA ÇAĞIRDI

BKP LTB BAŞKANI FELLAHOĞLU’NU İSTİFAYA ÇAĞIRDI

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), Lefkoşa Türk Belediyesi’ndeki (LTB) sorunların derinleşerek devam ettiği...

A+A-

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), Lefkoşa Türk Belediyesi’ndeki (LTB) sorunların derinleşerek devam ettiğini ve Lefkoşa’nın yeniden çöp kente dönüştüğünü belirterek, LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu’nun başarısız olduğunu ve biran önce istifa etmesi gerektiğini savundu.

BKP Lefkoşa İlçe Başkanı Hüseyin Yılmaz Yaşarcan yaptığı yazılı açıklamada, Belediye Emekçileri Sendikası’nın ve emekçilerin yanında olduklarını belirterek, LTB’de sorunların çözülmemesinin ve Lefkoşa’nın yeniden çöp kente dönüşmesinin sorumlusunun çalışanlar değil, hükümet ve LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu’nun olduğunu öne sürdü.

Yaşarcan, “LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu’nun tefecilere olan borçların yapılandırılıp ödenmesi konusunda gösterdiği kararlılığı, emekçilerin ücret ve sosyal yatırımlarının ödenmesi konusunda göstermediğini” iddia etti.

Yasa dışı borçlanmaların ve yolsuzlukların halen yargıya taşınmadığını, LTB’yi iflasa sürükleyenlerden hesap sorulmadığını ifade eden Yaşarcan, “Esas yapılması gereken belediyeyi iflasa sürükleyen, bu enkazı yaratanlardan hesap sorulması ve yargı sürecinin başlatılmasıdır” dedi.

“ÇALIŞANLARIN HAKLARI BİRAN ÖNCE VERİLMELİDİR”

İflasın sorumlusu işçiler ve çalışanlarmış gibi bütün fedakarlığın onlardan beklenmesinin belediye çalışanlarına yapılabilecek en büyük haksızlık olduğunu vurgulayan Yaşarcan, LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu’nun göreve geldiği günden buyana çalışanların haklarını vermediğini savundu.

Yaşarcan, LTB’nin iflası, Lefkoşa’nın yeniden çöp kente dönüşmesi ve yaratılan enkazın sorumlusunun işçiler ve çalışanlar olmadığına vurgu yaparak, “Sayın Fellahoğlu hedef şaşırtmaya son vermeli, tüm yükü çalışanların sırtına yükleme çabasından uzaklaşmalı ve belediyeyi ancak çalışanlarla uzlaşarak düzlüğe çıkarabileceğini unutmamalıdır. Çalışanların alacakları, maaşları ve sosyal yatırımları biran önce yapılmalıdır” dedi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.