1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BKP: “MARAŞ ÇÖZÜMÜN ANAHTARDIR”
BKP: “MARAŞ ÇÖZÜMÜN ANAHTARDIR”

BKP: “MARAŞ ÇÖZÜMÜN ANAHTARDIR”

BKP, Maraş’ın “kapsamlı çözümün parçası değil, anahtarı” olduğu görüşünü belirterek,

A+A-

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), Maraş’ın “kapsamlı çözümün parçası değil, anahtarı” olduğu görüşünü belirterek, eş zamanlı bir şekilde Maraş’ın iadesi ile Mağusa Limanı ve Ercan Havalimanı’nın açılmasını talep etti.

BKP, kapsamlı çözüme ulaşmak için güven arttırıcı önlemlere yönelik radikal adımlara ihtiyaç olduğunu da vurgulayarak, “Çözüme giden yolun taşlarını, güven arttırıcı önlemlerle döşemeye başlamalıyız” dedi.

BKP Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan yaptığı yazılı açıklamada, başta ABD olmak üzere yabancı devletlerin Kıbrıs’a ilgisinin, Kıbrıs sorununun çözümünden çok, kendi çıkarları için olduğunu vurguladı.

Yabancı devletler için önceliğin Kıbrıs doğal gazını denetim altında tutarak güvenli bir şekilde batı pazarına ulaştırmak olduğunu belirten Korkmazhan, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın, Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile Kıbrıs sorununu çözecekleri yönündeki açıklamalarının Kıbrıs sorununa çözümü değil, ABD’nin Kıbrıs’a ve bölgeye dönük planlamalarını ileriye götürmeyi öngördüğünü kaydetti.

Korkmazhan, Kıbrıs sorununa işlerliği olan ve Kıbrıslıların çıkarlarını gözetecek kapsamlı çözümü ancak Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum çözüm güçlerinin ortak mücadelesinin sağlayabileceğini ifade ederek, “Çözüm güçleri müzakere masasına müdahale etmeli” dedi.

Her iki liderin de müzakere masasında mecbur oldukları için oturdukları görüntüsü verdiklerini savunan Korkmazhan, müzakere sürecinin sonuç alıcı olması için her iki taraftaki çözüm güçlerinin müzakere masasına müdahale etmesinin şart olduğunu vurguladı.

Çözüm adına empozeleri kabul etmeyeceklerini ifade eden Korkmazhan, çözümün yabancıların değil tüm Kıbrıslıların ortak çıkarlarını gözetmesinin şart olduğunu vurguladı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.