1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BKP: “MÜZAKERELERE KALINDIĞI YERDEN BİR AN ÖNCE BAŞLANMALI”
BKP: “MÜZAKERELERE KALINDIĞI YERDEN BİR AN ÖNCE BAŞLANMALI”

BKP: “MÜZAKERELERE KALINDIĞI YERDEN BİR AN ÖNCE BAŞLANMALI”

BKP Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, Kıbrıs sorununun çözümü amacıyla sürdürülen müzakerelere, “kaldığı yerden ve Kıbrıs’ı yeniden birleştirecek federal çözüm zemini temelinde” bir an önce başlamaları çağrısında bulundu.

A+A-

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, Kıbrıs Türk ve Rum taraflarına, Kıbrıs sorununun çözümü amacıyla sürdürülen müzakerelere, “kaldığı yerden ve Kıbrıs’ı yeniden birleştirecek federal çözüm zemini temelinde” bir an önce başlamaları çağ-rısında bulundu.

Korkmazhan yazılı açıklamasında, “bugüne kadar üzerinde anlaşmaya varılan konuların kabul edilip edilmediği, müzakerelerin ne zaman ve hangi zeminde başlayacağı konularında taraflar arasında görüş ayrılıkları bulunduğunu” savunarak, Kıbrıs Türk tarafının görüş ayrılıklarının giderilmesi ve müzake-relere bir an önce başlanması yönünde çaba göstermek yerine, en kısa zamanda çözüm isteyen taraf olduğunu kanıtlama ve karşı tarafı suçlama “oyununa” yöneldiğini iddia etti.

Müzakerelerin zamanı ve içeriği konusunun netleşmemesine rağmen “3 ayda çözümden bahsetmek” veya “Mart 2014’te referanduma gidilecek” yönünde açıklamalarda bulunmanın gerçekçi bir yaklaşım olmadığını savunan Korkmazhan, “Çözüm ister” görünmek uğruna gerçekçi olmayan yaklaşımlar ile toplumun umutlarını kırmaya kimsenin hakkı olmadığını, süreç konusunda kamuoyuna karşı dürüst ve şeffaf olunması gerektiğini kaydetti.

Rum lider Nikos Anastasiadis’in ise kendisinden önceki müzakerecilerin üzerinde anlaşmaya vardığı konuları tümden reddetme ve federal çözüm zeminini sorgulayıcı tutum içerisine girmesinin yanlış olduğunu kaydeden BKP Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, “Üzerinde anlaşmaya varılan konu-ları sıfırlamaya çalışmak erken çözüm hedefine hizmet etmez” dedi.

Erken çözümün tüm Kıbrıslıların tek çıkış yolu olduğunu iddia eden Korkmazhan, erken federal çözüm dışında arayışlara girmenin sonu gelmez bir macera olacağını öne sürdü.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.