1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. BKP ÖRGÜT SEKRETERİ KORKMAZHAN, CTP-BG’Yİ ELEŞTİRDİ
BKP ÖRGÜT SEKRETERİ KORKMAZHAN, CTP-BG’Yİ ELEŞTİRDİ

BKP ÖRGÜT SEKRETERİ KORKMAZHAN, CTP-BG’Yİ ELEŞTİRDİ

ERKEN SEÇİM KARARI...

A+A-

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Örgüt Sekreteri Abdullah Korkmazhan, Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler’in (CTP-BG), AK Parti ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) ile işbirliği yaparak, İrsen Küçük hükümetini düşürülmekten kurtardığını iddia etti.

CTP-BG’nin önce muhalefetle UBP hükümetinin düşürülmesi konusunda mutabakata varıp, sonra da UBP’nin önerisine onay verdiğini söyleyen Korkmazhan, “Siyasi etikten uzak ikiyüzlü bir politika izliyorlar” dedi.

BKP Basın Bürosundan yapılan açıklamada göre, CTP’nin İrsen Küçük hükümetine zaman kazandırmak için bugünkü meclis oturumunu açtırmadığını savunan Korkmazhan, “Bir sonraki adım AKP-UBP-CTP koalisyonudur, Başbakan İrsen Küçük CTP-BG’ye boşuna teşekkür etmemiştir” ifadelerine yer verdi.

CTP-BG’nin, UBP ile işbirliği yaparak İrsen Küçük’ün başbakanlığında baskın erken seçime olanak sağladığını savunan Korkmazhan, CTP’nin parti çıkarlarını toplum çıkarlarının önüne koyduğunu ileri sürdü.

Korkmazhan, BKP’nin Kıbrıs Türk toplumunu alternatifsiz bırakmayacağını, demokrasiden, sosyal adaletten, kendi kendini yönetmekten, toplumsal varoluş ve erken federal çözümden yana alternatif yaratacağını savundu.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.