1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BKP, POLİS TERFİLERİNİ ELEŞTİRDİ
BKP, POLİS TERFİLERİNİ ELEŞTİRDİ

BKP, POLİS TERFİLERİNİ ELEŞTİRDİ

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), polis terfilerinde yaşananların “ülkedeki çarpıklığın ve asker ağırlıklı militarist rejimin göstergesi olduğunu” savundu

A+A-

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), polis terfilerinde yaşananların “ülkedeki çarpıklığın ve asker ağırlıklı militarist rejimin göstergesi olduğunu” savundu

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan yaptığı yazılı açıklamada, polis terfilerinin keyfi ve adaletsiz bir şekilde yapıldığını, hükümetin terfilerde söz sahibi olmadığını belirterek, “polis terfileri ile ilgili yaşananlar ülkede iktidarın kimlerde olduğunu ortaya koymaktadır” dedi.

Hükümetin polis örgütü üzerinde hiçbir yaptırım gücü olmadığını, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı olan polis örgütünün sivile bağlanıp demokratikleşmesinin şart olduğunu kaydeden İzcan, “Başbakan Yorgancıoğlu, terfilerle ilgili mağduriyet yaşayanların yargıya başvurması yönünde yaptığı çağrı acizliktir. Başbakan ve hükümetin mecliste çoğunluğu bulunmaktadır. CTP-DP hükümeti gerekli yasal düzenlemeleri biran önce yapmalı ve Polis Genel Müdürü’nü görevden almalıdır” dedi.

POLİS ÖRGÜTÜ SİVİLE BAĞLANIP DİSİPLİN ALTINA ALINMALI.

Görevi yasadışılıkla mücadele ve toplumun huzurunu koruma olan Polis Örgütü’nün “işkence ve suç merkezine dönüştürüldüğünü” ileri süren İzcan, demokratikleşme ve sivilleşme için 12 Eylül darbesi döneminin bir kalıntısı olan Anayasa’nın değiştirilerek, geçici 10. Maddenin kaldırılması ve polisin sivile bağlanarak disiplin altına alınması yönünde süratle adım atılmasını talep etti.

Demokratikleşme ve sivilleşme yönünde atacağı adımlara destek olacaklarını belirten İzcan, “Kıbrıs’ın kuzeyinde esas olan hükümetçilik oyununa son verip Kıbrıslı Türklerin iktidarını ve erken federal çözümü sağlamaktır. Bu çerçevede BKP kararlı mücadelesine devam edecektir” dedi.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.