1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BKP, SİYASİ PARTİLER YASASI’NIN İPTALİ İÇİN MAHKEMEYE BAŞVURACAK
BKP, SİYASİ PARTİLER YASASI’NIN İPTALİ İÇİN MAHKEMEYE BAŞVURACAK

BKP, SİYASİ PARTİLER YASASI’NIN İPTALİ İÇİN MAHKEMEYE BAŞVURACAK

BKP, Siyasi Partiler Yasası’nın iptali için mahkemeye başvuracak

A+A-

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), eşitlik ilkesine aykırı olduğu gerekçesiyle Siyasi Partiler Yasası’nın iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvuracağını açıkladı.
BKP Genel Başkanı İzzet İzcan yaptığı yazılı açıklamada, Siyasi Partiler Yasası’nın BKP’nin devlet yardımı almasını engellediğini savunarak, “Birleşik Kıbrıs Partisi, bu eşitsizliği Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacak ve bu yasanın iptalini talep edecektir. Hiç bir partinin salt kendi çıkarları için Meclis’ten yasa geçirme hakkı yoktur. Böyle bir demokrasi anlayışı olamaz. Birleşik Kıbrıs Partisi’ne devlet yardımının verilmesini engelleyerek, partimizin alternatif olmasını engelleyeceğini düşünen partiler büyük bir hata içinde olduklarını göreceklerdir” dedi.

Meclis’te bulunan siyasi partilerin ve özellikle hükümet ortağı olan Cumhuriyetçi Türk Partisi ile Ulusal Birlik Partisi’nin, Cumhurbaşkanı’nın “yasa eşitlik ilkesine aykırıdır” uyarısını dikkate almayarak inatlaşmaya girdiğini savunan İzcan, “Sayın Cumhurbaşkanı, bu yasayı eşitlik ilkesine aykırı olduğu gerekçesi ile tekrar görüşülmek üzere Meclis’e geri göndermiştir. Ancak komitede görüşmeye bile gerek duymadan Genel Kurul’da aynen onaylanarak Cumhurbaşkanı’na geri gönderilmesi, Cumhurbaşkanlığı makamı ile zıtlaşmanın restleşmenin en açık göstergesidir” dedi.

İzcan, yasanın mevcut halinden doğrudan olumsuz etkileneceklerini, bu nedenle Anayasa’nın ilgili maddesi uyarınca Anayasa Mahkemesi’ne başvurma haklarının doğduğunu belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.