1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BKP, SOL PARTİLERDEN KIBRIS’TA ÇÖZÜM İÇİN DESTEK İSTEDİ
BKP, SOL PARTİLERDEN KIBRIS’TA ÇÖZÜM İÇİN DESTEK İSTEDİ

BKP, SOL PARTİLERDEN KIBRIS’TA ÇÖZÜM İÇİN DESTEK İSTEDİ

BKP, SOL PARTİLERDEN KIBRIS’TA ÇÖZÜM İÇİN DESTEK İSTEDİ

A+A-

BKP, SOL PARTİLERDEN KIBRIS’TA ÇÖZÜM İÇİN DESTEK İSTEDİ

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), Viyana’da gerçekleşen “Solun 3. Akdeniz Konferansı Hazırlık Toplantısı” ile Avrupa Sol Partisi Yürütme Kurulu Toplantısına katıldı.

BKP’den verilen bilgiye göre, toplantılara, BKP Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan katıldı. Korkmazhan, her iki toplantıda da yaptığı konuşmada, Kıbrıs’ta yaşanan son gelişmeler hakkında bilgi verdi ve Kıbrıs sorununun çözümü için destek talebinde bulundu.

Kuzey Kıbrıs’ta yaşanan siyasi ve ekonomik gelişmeler hakkında bilgi veren ve BKP’nin politikalarını aktaran Korkmazhan, Kıbrıs’ta önemli gelişmelerin yaşandığını vurguladı.

“Kıbrıslı Türklerin büyük bir çoğunluğunun; Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın şahsında erken federal çözümü ve yeniden birleşmiş bir Kıbrıs’ı onayladığını” savunan Korkmazhan, Kıbrıslı Türklerin çözüm yanlısı iradesini ortaya koyduğu kaydetti.

Korkmazhan, Akıncı’nın seçimleri kazanmasının ardından kapsamlı çözüm müzakerelerinin yeniden başladığını, Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis ile oldukça yapıcı bir anlayışla kısa zamanda olumlu adımlar atıldığını ve her iki liderin kısa zamanda bir çok güven yaratıcı önlemi hayata geçirerek, müzakere sürecinde umut verici yakınlaşmalar sağladıklarını vurguladı.

BKP’nin kapsamlı çözüme biran önce ulaşılması için yoğun bir şekilde çalıştığının altını çizen Korkmazhan, Avrupa Sol Partisi’ni ve tüm üye partileri Kıbrıs sorununun çözümü için destek ve katkılarını sunmaya çağırdı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.