1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. BKP TOPLUMSAL VAROLUŞ GÜÇLERİ, KURULUŞU VE MANİFESTOSUNU AÇIKLADI
BKP TOPLUMSAL VAROLUŞ GÜÇLERİ, KURULUŞU VE MANİFESTOSUNU AÇIKLADI

BKP TOPLUMSAL VAROLUŞ GÜÇLERİ, KURULUŞU VE MANİFESTOSUNU AÇIKLADI

ERKEN SEÇİME DOĞRU

A+A-

İZCAN: “SEÇİME ANTİ DEMOKRATİK BİR YASA İLE GİDİLİYOR”

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Sekreteri İzzet İzcan, 28 Temmuz’da “baskın basanın” bir seçimle karşı kaşıya olunduğunu iddia ederek, seçime anti demokratik bir seçim yasası ile gidildiğini ileri sürdü.

BKP Toplumsal Varoluş Güçleri, kuruluşu ve manifestosunu bugün düzenlenen basın toplantısıyla açıkladı. Toplantıda oluşuma destek veren Baraka Kültür Merkezi’nden Münür Rahvancıoğlu ve Devrimci Komünist Birlik’ten Yusuf Alkım ile BKP Genel Sekreteri İzzet İzcan birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından BKP Örgüt Sekreteri Abdullah Korkmazhan manifestoyu okudu.

BKP Genel Sekreteri İzzet İzcan, oluşumun, sadece seçim döneminde değil, daha sonra da işbirliği ve eylem birliği yapmaya devam edeceğini söyledi. İzcan, manifestoya aydınlar, gazeteciler, sanatçılar ve toplumun çeşitli kesimlerinden bireylerin de imza koyacağını ve oluşuma destek vereceğini belirtti.

“YASADIŞILIKLARDAN CTP DE SORUMLU OLACAK”

Seçim Yasası’nda yasal ve Anayasal hiçbir demokratikleşme yapılmadan, erken genel seçimlerin gerçekleştirileceğini belirten İzcan, Ulusal Birlik Partisi (UBP) ve Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) yetkililerinin uzlaşmasıyla tarihte anlaşıldığını savundu.

İrsen Küçük hükümetinin CTP’nin desteğiyle, seçim gecesine kadar ayakta tutulduğunu ileri süren İzcan, bu süre içinde oluşacak bütün yasadışılıklardan CTP’nin de sorumlu olacağını söyledi.

İzcan, rejimin ve düzenin, parlamentoda temsil edilen dört siyasi partinin ve onlara destek veren AK Parti hükümetinin karşısında olacaklarını, mücadelelerini böyle sürdüreceklerini söyledi. Seçimin, AK Parti’nin desteğini alan, statükodan medet uman partilerle, BKP Toplumsal Varoluş Güçleri arasında olacağını iddia eden İzcan, kavgalarının koltuk kavgası olmadığını ileri sürdü.

İzcan, “Bizim kavgamız hep beraber Kıbrıs Türk toplumunun varlığını, kimliğini, koruma kavgasıdır. Kıbrıs Türk toplumu yok oluyor; kimliğine, kültürüne, yaşama hakkına saldırı var” dedi.

Seçimlerin kendileri için bir amaç olmadığını söyleyen İzcan, “Bu kavgada önemli bir araçtır. O nedenle halkımızı, bu kavgaya omuz vermeye, verdiği desteği artırmaya ve bu rejimin yanlısı olan statükocu partilere gereken dersi vermeye çağırıyorum” diye konuştu.

RAHVANCIOĞLU: “KÖTÜNÜN İYİSİNİ SEÇME ZORUNLULUĞU”

Baraka Kültür Merkezi’nden Münür Rahvancıoğlu, BKP Toplumsal Varoluş Güçleri’ne destek verdiklerini açıkladı. Toplumun seçeneksizleştirilmeye çalışıldığını söyleyen Rahvancıoğlu, var olan seçenekler içinden kötünün iyisini seçme zorunluluğu ile baş başa bırakıldığını kaydetti.

Ülkede yaşanan sorunlara değinen Rahvancıoğlu, toplumun yok edilmeye çalışıldığını savundu. Rahvancıoğlu, “Bu birliktelik Ankara’ya bir hodri meydandır. Bu seçim Ankara ile Varoluş Güçleri arasında geçecek olan bir seçimdir” dedi.

ALKIM: “TEPKİNİZİ GÖSTERMENİZ İÇİN BİZE DESTEK VERİN”

Seçimleri amaç olarak görmediklerini söyleyen Alkım, ülkede demokrasi oyunu oynandığını, mecliste irade olmadığını, iradenin Ankara hükümetlerinin elinde olduğunu iddia etti.

Alkım, “Sizden Meclise girip her şeyi değiştirmek için değil, bu sömürgeci rejime karşı tepki ve duruşunuzu göstermeniz için destek istiyoruz” dedi.

Halka çağrı yapan Alkım, pasif direnişten, aktif direnişe geçerek, seçimde sandığa gidip tepkilerini BKP Toplumsal Varoluş Güçleri’ne destek vererek göstermelerini istedi.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.