1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. BKP-TVG ADAYLARI'NIN ZEYTİNLİK VE KARAOĞLANOĞLU’NU ZİYARETİ
BKP-TVG ADAYLARI'NIN ZEYTİNLİK VE KARAOĞLANOĞLU’NU ZİYARETİ

BKP-TVG ADAYLARI'NIN ZEYTİNLİK VE KARAOĞLANOĞLU’NU ZİYARETİ

Birleşik Kıbrıs Partisi -Toplumsal Varoluş Güçleri (BKP-TVG) Girne adayları Zeytinlik ve Karaoğlanoğlu köylerini ziyaret etti.

A+A-

Birleşik Kıbrıs Partisi -Toplumsal Varoluş Güçleri (BKP-TVG) Girne adayları Zeytinlik ve Karaoğlanoğlu köylerini ziyaret etti.

BKP’den yapılan açıklamaya göre, Genel Başkan İzzet İzcan, ziyaretlerde yaptığı konuşmalarda, Girne’nin doğal güzellikleri ve tarihi yapısıyla bir turizm kenti olduğunu ancak, geçmiş hükümetlerin uyguladığı yanlış politikalar yüzünden turizmin yeterince gelişemediğini söyledi.

“Bir turizm kenti olarak Girne’nin tarihi dokusuna zarar verilmekte, hızla büyüyen çarpık yapılaşma sebebiyle Girne’nin doğal yapısı tahrip edilmektedir” diyen İzcan, turizm adı altında Türkiye’den gelen büyük otellerin Girne’de kumarhaneler kurmasına izin verilmesinin, ne Girne şehrinin ne de ülke turizminin faydasına olduğunu belirtti.

İzcan, gelen turistlerin zamanını kumarda harcadığını, esnafa gelir sağlamadığını belirterek, otellerin de tüm ihtiyaçlarını Türkiye’den getirttiğini, bunun engellenmesi gerektiğini söyledi.

“Doğru planlama ile Girne’ye gereken önemin verilmesi ve turizmin geliştirilmesi şarttır” diyen İzzet İzcan, BKP-TVG’nin Kıbrıs Türk toplumunun varlığı, kimliği kültürünün yok olmasına karşı kurulan bir cephe olduğunu belirterek, “partiye vurulacak her mührün Ankara’ya ve tüm dünyaya onurlu başı dik bir halk olunduğunu kanıtlayacağını” öne sürdü.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.