1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BKP, ÜLKÜCÜ GRUPLARIN SALDIRILARINI KINADI
BKP, ÜLKÜCÜ GRUPLARIN SALDIRILARINI KINADI

BKP, ÜLKÜCÜ GRUPLARIN SALDIRILARINI KINADI

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), “Kıbrıs Cumhuriyeti bayrağı açtıkları” gerekçesiyle yargılanan Koray Başdoğrultmacı ve Çinel Senem Sunel çiftine yönelik ülkücü grubun saldırılarını kınadı.

A+A-

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), “Kıbrıs Cumhuriyeti bayrağı açtıkları” gerekçesiyle Gazimağusa Kaza Mahkemesi'nde yargılanan Koray Başdoğrultmacı ve Çinel Senem Sunel çiftine yönelik ülkücü grubun saldırılarını kınadı.

BKP Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan yazılı açıklamasında, Koray Başdoğrultmacı ve Çinel Senem Sunel çiftine destek belirterek, “Kıbrıs Cumhuriyeti bayrağının bir ‘Rum bayrağı’ değil, Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumların ortaklık devleti olan Kıbrıs Cumhuriyeti’nin bayrağı olduğunu” belirtti.

Bu bayrağı bir Kıbrıslı Türk’ün çizdiğini ve Türkiye’de gerçekleşen birçok spor müsabakasında bu bayrağın açıldığını anımsatan Korkmazhan, “Kıbrıs Cumhuriyeti bayrağını açmayı suç sayıp, insanları mahkeme salonlarında yargılayan anlayışı şiddetle protesto ediyoruz” dedi.

Çifte yönelik eylemde bulunan ülkücü ve faşistlere bu ülkede yer olmadığını da ifade eden Korkmazhan, “öğrenci” adı altında ülkede bulunan ve şiddet uygulayarak, ilerici ve demokrat kesimleri susturmaya çalışanların sınır dışı edilmesi gerektiğini savundu.

Korkmazhan, çiftin yargılanmasına son verilmesini de istedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.