1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BKP VE AKEL’İN ŞEHİTLİK ZİYARETLERİNE DESTEK
BKP VE AKEL’İN ŞEHİTLİK ZİYARETLERİNE DESTEK

BKP VE AKEL’İN ŞEHİTLİK ZİYARETLERİNE DESTEK

Kıbrıs’ta yaşayan toplumların geçmişte yapılan yanlışlarıyla yüzleşmesi, hatasını kabul etmesi ve özür dilemesinin, geleceği barış içinde oluşturmanın ilk adımı

A+A-

 

Kıbrıs Türk Devlet Çalışanları Sendikası (ÇAĞ-SEN) Başkanı Mehmet Davulcu, BKP ve AKEL’in mezarlık ve şehitliklere başlattığı ziyaretlere destek belirtti.

Davulcu bugün yazılı bir açıklama yaparak, BKP ve AKEL’in şehitlik ziyaretini ve tepkileri değerlendirdi.

Kıbrıs’ta yaşayan toplumların geçmişte yapılan yanlışlarıyla yüzleşmesi, hatasını kabul etmesi ve özür dilemesinin, geleceği barış içinde oluşturmanın ilk adımı olduğunu belirten Davulcu, BKP ile AKEL’in güneydeki mezarlar ve kuzeyde şehitliklere yaptıkları ziyaretlerin bu çerçevede yapılmış girişim olduğunu ifade etti. Davulcu, bu ve benzeri siyasi girişimlerin desteklenmesi gerektiğini kaydetti.

ÇAĞ-SEN’in, BKP ve AKEL’in birlikte ortaya koyduğu siyasi duruşu yararlı gördüğü ve desteklediğini belirten Davulcu açıklamasında, “İki parti heyetine Muratağa-Sandallar Şehitliği’nde gösterilen tepkinin, yeterince bilgilendirilmemiş olmaktan kaynakladığına inanmak isteriz. Yok, eğer bu organize bir saldırıysa asla kabul edilebilir değildir. Tersine bunu kaygı verici bulduğumuzu ve üzüntüyle karşıladığımızı belirmek isteriz” ifadesine yer verdi.

Muratağa-Sandallar Şehitliği’nde yaşanan olumsuzlukların geçmişle yüzleşme anlamındaki adımların önünü tıkamamasını dileyen Davulcu, BKP ve AKEL’e başlattıkları barışçıl girimlerinde dayanışma belirtti.

Davulcu, bu türden girişimlerin başka siyasi gruplar arasında da yaygınlık kazanmasını temenni etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.