1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BKP VE TÜRK-SEN’DEN KTFF BAŞKANI SERTOĞLU’NA DESTEK
BKP VE TÜRK-SEN’DEN KTFF BAŞKANI SERTOĞLU’NA DESTEK

BKP VE TÜRK-SEN’DEN KTFF BAŞKANI SERTOĞLU’NA DESTEK

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) ve Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen) Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu’nun Kıbrıs’ta futbolun birleştirilmesi çabalarına destek belirtti.

A+A-

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) ve Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen) Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu’nun Kıbrıs’ta futbolun birleştirilmesi çabalarına destek belirtti.

BKP ve Türk-Sen heyetleri bugün sırasıyla KTFF Başkanı Sertoğlu’nu makamında ziyaret etti.

İZCAN

BKP Genel Sekreteri İzzet İzcan ziyarette yaptığı konuşmada KTFF Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerinin adımlar attığını belirterek, çok önemli gelişmelerin arifesinde olunduğunu, Kıbrıslı Türklerin spor ambargosu altından çıkma ihtimalinin belirdiğini söyledi.

İzcan artık KKTC’nin ambargodan kurtulması, Maraş’ın ve Ercan Havaalanının açılması ve dünya halkları içinde Kıbrıs Türk halkının hak ettiği saygın yerini alması gerektiğini bildirdi.

Sertoğlu ve ekibinin attığı adımların başarıya ulaşmasını istediklerini ve tam desteklediklerini vurgulayan İzcan, KTFF’nin mevcut sıkıntıların aşılması yönünde büyük görevler üstlendiğini, artık Kıbrıslı Türklerin sadece Türkiye ve Rum takımlarının maçlarına seyirci olmanın dışına çıkması gerektiğini ifade etti.

BIÇAKLI

Türk-Sen Genel Başkanı Aslan Bıçaklı da,  TFF’nin KOP ve UEFA ile yaptığı son girişimleri yakından izlediklerini ve bunların Avrupa’yla dünya işçi sendikalarına üye ve dünyayla bütünleşmeyi iyi bilen Türk-Sen’i de yakından ilgilendirdiğini söyledi.

Kıbrıs Türk gençlerinin artık dünyayla bütünleşmesi gerektiğini söyleyen Bıaçaklı, Kıbrıslı Türklerin sonsuza kadar seyirci olarak kalamayacağını ifade etti.

“Kıbrıs Cumhuriyeti”ne ortak insanlar olarak ve “Kıbrıs Cumhuriyeti”ndeki hakları da bilerek KTFF’nin yapmış olduğu girişimler ve vizyona yürekten destek verdiklerini kaydeden Bıçaklı, Avrupa ve dünyada işçi sendikaları bazında katkı yapmak istediklerini bildirdi.

SERTOĞLU

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu da kabullerde yaptığı konuşmada, şu an KTFF’ye toplumun her kesiminden destek geldiğini ve kimsenin gücünün bu desteğin önünde durmaya yetmeyeceğini söyledi.

Kıbrıs Türklerinin artık seyirci olmaktan bıkıp usandığını söyleyen Sertoğlu, dünyanın hiçbir yerinde bir gençliğin spor yapmasının bu kadar engellenmediğini, 2 yıldır çok ciddi çalışmalar yaparak bugünlere geldiklerini, bu anlamda çalışma arkadaşlarına ve dış temasları yürüten danışmana teşekkür ettiğini söyledi.

Atılan adımlardan memnun olmayan kesimlerin de var olduğuna işaret eden Sertoğlu, buna karşın çok ciddi bir desteğin de mevcut olduğunu, bunun da Federasyon’un attığı adımların doğru olduğunu gösterdiğini ve bu desteğin devam etmesini diledi.

44 yıllık yaşamında her şeyini futbol için harcadığını belirten Sertoğlu, son yıllarda bu kadar fikir birliği içinde olunduğuna ilk kez şahit oluğunu kaydetti.

Çok ciddi evrelerden geçildiğini önemli çalışmalar yapıldığını Kuzey Kıbrıs’ta takımların, statların, tesislerin durumunun en iyi şekilde anlatıldığını kaydeden Sertoğlu, bu çalışmaların meyvesini almak istediklerini, Zürih’te yapılacak toplantıda ilk kez UEFA ve FIFA Başkanları bir araya gelineceğini söyledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.